2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Több mint 52 milliárd forintos adósságot vállal át a kormány a BKV-tól

2015. június 18., csütörtök 18:13, frissítve: csütörtök 20:14

Átvállalja a kormány a BKV több mint 52 milliárd forintos adósságát. A kancelláriaminiszter emellett azt is bejelentette, hogy a kabinet 60 milliárd forint értékben vállal kezességet a 3-as metró felújításához. A kormány a következő három évben összesen 110 milliárd forintot biztosít a közösségi közlekedésre.

„52,3 milliárd forint adósságot vállaltunk át, 60 milliárd forintnyi kezességet vállalunk a 3-as metró felújításának érdekében. Bizonyára ismert ez a jelenség, a 3-as metró meghibásodása a főpolgármester úr szerint veszélyes, ezért kérte Tarlós István a kormány segítségét. Ezt a kormány akceptálta, és 60 milliárd forintnyi kezességet vállal. Tehát ha a főváros nem tudja visszafizetni a 60 milliárd forintos hitelt, amit a 3-as metró felújítása miatt, akkor majd az állam helyette helytáll” – mondta szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János.

A kancelláriaminiszter beszélt az Altus Zrt. uniós megbízásáról is. Ezzel kapcsolatban azt kérte Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöktől, hogy tisztázza, kik a konzorciumi tagok a cége által elnyert 5 millió eurós uniós projektben. Lázár János pár hete már Brüsszelben is tárgyalt arról, hogy az Altus vezette konzorcium másfél milliárd forintnak megfelelő megbízást kapott a magyarországi pályázatok felülvizsgálatára az Európai Bizottságtól. A kormány tiltott pártfinanszírozást sejt a háttérben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!