2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Tiltakozás: óriási öngól a Hír TV bojkottálása

2015. március 19., csütörtök 21:13, frissítve: péntek 08:32

Kossuth- és Széchenyi-díjas művészek és tudósok is tiltakoznak a Fidesz bojkottja ellen, amit a kormánypártok a Hír TV és a Magyar Nemzet ellen hirdettek. A kormánypártok hétfői frakcióülésén nem hivatalos döntés született arról, hogy politikusaik nem adnak interjút csatornánknak és a polgári napilapnak.

A Civil Összefogás Fórum szóvivője nem akarta minősíteni a fideszes képviselők és kormánytagok bojkottját a Hír Televízió és a Magyar Nemzet ellen, de szerda este szívesen elfogadta meghívásunkat a Magyarország élőben című műsorunkba. „Azzal, hogy itt állok, nyilván a Civil Összefogás Fórum véleményét egyfajta módon kifejezem” – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán.

A kormánypártok mögött álló értelmiségi holdudvar több tagja is hibának tartja Kövér László szombati nyilatkozatát, amiben ellenzékinek nevezte a Hír TV-t és a Magyar Nemzetet. A két médium bojkottálását Hámori József Széchenyi-díjas biológus, az első Orbán-kormány kultuszminisztere például egyenesen öngólnak minősítette.


„Bojkottot hirdetni nem szabad. Ha a fideszesek úgy döntenek, hogy egyes fideszesek nem mennek el a Hír TV-be adott esetben, akkor majd az MSZP-s politikusok fogják elmondani a véleményüket és az fog átmenni mindenünnen. Tehát én azt gondolom, hogy ez olyan óriási öngól volt, amit még futballban sem lehet rúgni” – fogalmazott.

Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező szerint elsietett döntést hozott a Fidesz, hiszen a Magyar Nemzet és a Hír TV stílusa nem változott semmit az Orbán–Simicska ellentét kirobbanása óta. „Árgus szemekkel figyelem mind a Magyar Nemzet, mind a Hír Televízió szereplését vagy hangnemét, és nem veszem észre a különbséget” – tette hozzá.

A kétszeres Kossuth-díjas Jókai Anna azt mondja: a bojkottnak nincs értelme, ezért nem is fog eredményre vezetni. „Én nem bojkottálok, én soha nem bojkottáltam semmit. Én szeretem a Hír TV-t, jártam is maguknál, és várok, mert az az érzésem, hogy ez az egész dolog le fog csengeni, le fog tisztulni és ki fog derülni, hogy hol vannak az értékek” – fogalmazott.

A Fidesz legutóbb 2006 őszén döntött bojkott mellett, akkor egészen 2009-ig nem adtak interjút a köztelevízió Nap-kelte című műsorában.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!