2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:20

Születés hete: különleges eseménnyel indult a programsorozat

2016. augusztus 3., szerda 18:05, frissítve: szerda 18:07

Hagyományosan szülőszoba-látogatással kezdődött meg a Születés hete programsorozat Zalaegerszegen. A nyílt napra túljelentkezés volt, ezért a szervezők azt ígérik, jövőre kétszer ennyi érdeklődőt fogadnak. A programok egyébként péntekig tartanak.

A körülményekkel ismerkedtek a leendő édesanyák és édesapák a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház szülészetén. „Szerintem minden anyuka fél a szüléstől, és a bizonytalan és az ismeretlen mindig rosszabb, és hogyha most körbevezetnek, és meg tudom ismerni, hogy hova megyek, milyen körülmények közé, akkor biztos, hogy sokkal nyugodtabb leszek” – hangsúlyozta Simon Bernadett.

A nyílt nappal a fiatal párok esetleges aggodalmait szeretné csökkenteni az intézmény.

„A gyermeket váró párokat bevezetjük ebbe a szentélybe – ami ugye nekünk a mindennapos munkánk, de nekik rendkívül furcsa környezet. Megismertetjük őket a lépésekkel, mi a felvételt követően a normális eljárási metódus, megismerik a helyiségeket, találkoznak a szülésznőkkel, orvosokkal, így a környezet sokkal barátságosabbá, sokkal elfogadhatóbbá válik” – vélekedett a Zala megyei Szent Rafael Kórház szülészetének osztályvezető főorvosa, Vajda György.

A Születés hete programsorozat péntekig tart, célja a családalapítás előtt állók minél szélesebb körű tájékoztatása.

„Idén is az első programelem a szülőszoba-látogatás, amit a kórházzal közösen szervezünk. De itt nem állunk meg, hiszen ez egy programsorozat, holnap a szoptatás világnapjához kapcsolódunk és a védőnői szolgálattal egy közös családi délutánt szervezünk, majd pedig pénteken egy maratoni nappal zárjuk a Születés hetét itt, Zalaegerszegen” – közölte a  Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház vezetője, Bognárné Bengő Hajnalka.

A túljelentkezések miatt egyébként a szülőszoba-látogatás idén három turnussal indult. A nagy érdeklődés láttán a szervezők azt ígérik, jövőre duplájára emelik a létszámot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!