2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 11:00

Szigorítaná a buszos közlekedést Ujhelyi

2017. január 31., kedd 19:17, frissítve: kedd 20:18

A repülőgépeken használtakhoz hasonló biztonsági protokoll bevezetését indítványozza a nemzetközi buszforgalomban is Ujhelyi István.

Az Európai Parlament közlekedési bizottságának alelnöke a veronai buszkatasztrófa után terjeszt be javaslatot. A szocialista politikus hozzátette, egyetért a szerencsétlenül járt buszt üzemeltető társaság vezetőjével, és a jövőben az alapvető biztonsági információkat még indulás előtt meg kell osztani az utasokkal. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy csak olyan szabályozásnak van értelme, ami életszerű és nem jelent felesleges procedúrát.

„Mert bár lehet, hogy sokan legyintünk erre, és ha ezt nem tesszük általánossá és kötelezővé, akkor a legtöbben nem fogják betartani és legyintenek rá, mindaddig, amíg őket nem érinti egy hasonló tragédia. De azért, ha belegondolunk, bármelyikünk, ha utazott busszal, nem biztos, hogy meg tudnánk mondani, hogy hol van a porral oltó, hogy hol vannak a menekülő útvonalak, hogy a kalapács ott van-e a helyén és hogyan kell használni ahhoz, hogy menekülő útvonalat lehessen találni az ablakon keresztül” – nyilatkozta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!