2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Szigetvári rosszabbul él, de csapatjátékos

2015. február 14., szombat 17:00, frissítve: szombat 17:36

Szigetvári Viktor maradt az Együtt elnöke, a szombati tisztújításon 68 százalékot kapott a küldöttektől. Bajnai Gordon székére hárman pályáztak: a pártot eddig irányító Szigetvári mellett Pápa Levente és Juhász Péter, de a szavazás előtt Juhász visszalépett a jelöltségtől, ő Pápa Leventével együtt alelnök lett. Az Együtt hivatalosan most választott először elnököt, ezzel központosították a szervezetet, eddig ugyanis társelnöki rendszer működött.

„Csapatjátékos vagyok, és csapatban gondolkodom, eddig is közösségként működött az Együtt és ezután is közösségként működik.” Szókimondó pártot ígért Szigetvári Viktor, a párt újonnan megválasztott elnöke. A tisztújító ülés után azt mondta, egy év múlva az Együtt lesz a legerősebb baloldali párt.

„Itt három olyan ember áll, aki, mondhatom, jobban fizető állást, jobban fizető munkát hagyott ott azért, ki korábban, ki később, hogy a politikában dolgozzon. A politikában most rosszabbul élünk, de becsületbeli munkának tartjuk, hogy ezt végezzük” – mondta Szigetvári Viktor.

Becsületbeli munkát ígér Juhász Péter is, aki szintén pályázott az elnöki székre, de végül a szavazás előtt visszalépett. A párt korábbi társelnöke – aki vagyonnyilatkozatát háromszor is módosította, mert elfelejtette beleírni cégeit – az Együtt antikorrupciós mozgalmát fogja irányítja alelnökként.

„Egy olyan antikorrupciós mozgalmat fogunk felhúzni országos szinten – együttműködve minden párttal és civillel –, amely alkalmas lesz arra, hogy bázist teremtsen Orbán Viktor rendszerének bemutatására” – mondta az alelnök.

Pápa Levente is átvette volna Bajnai Gordon helyét, de végül ő is csak alelnök lett.

Az Együtt 2014 mozgalom 2012. október 26-án alakult, Bajnai Gordon vezetésével. Az egykori miniszerelnök tavaly a baloldal közös listájáról került be a parlamentbe, de már az országgyűlési választás után néhány nappal jelezte, hogy nem óhajt képviselőként dolgozni.

„Arra készültem másfél évig, rendkívül sok áldozattal, erőfeszítéssel, személyes áldozattal is, hogy legyen kormányváltás 2014-ben Magyarországon. Ez nem sikerült, de erre készültem. Most, hogy nem sikerült, ebből le kell vonni a konzekvenciát, ezért hoztuk előre a tisztújítást” – mondta el korábban a volt kormányfő.

Bajnai Gordon tavaly júniusban a párt vezetéséből is kivonta magát, a mostani tisztújításon sem indult újra. A volt miniszterelnök jelenleg egy nyugdíj-megtakarításokkal foglalkozó francia cég ügyvezetőjeként dolgozik.

– Soros Alapítvány és amerikai pénz továbbra is lesz?
– Miért Ön szerint volt?
– Nem volt?
– Nem! Más kérdés?

(korábbi interjú Bajnai Gordonnal)

A párt mögött álló, szintén Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Alapítvány más támogatók mellett nagyjából 200 millió forint támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető Center For American Progress szervezettől, az önkormányzati választásra a párt mégis hitelt vett fel. Szigetvári Viktor most azt mondta: az Együtt az idei 1356 milliós állami költségvetési támogatásból tartja majd fenn magát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!