2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

„Szervezett embercsempészet zajlik a határon”

2015. július 7., kedd 11:14, frissítve: kedd 11:40

Szervezett embercsempészet zajlik a szerb–magyar határon. Ezt Nógrádi György mondta a Hír TV-nek.

A biztonságpolitikai szakértő úgy véli: akkora a migrációs nyomás, hogy Magyarországnak meg kell tennie a szükséges lépéseket, mert ez a tömeg nem állítható meg. Nógrádi György azt állítja: a szerb rendőrök nem akadályozzák sem a menekültek, sem az embercsempészek mozgását. „Ami nekem fura volt: magyar oldalról lámpával jeleztek, hogy mikor indulhatnak meg 100-150 fős csoportok. Én másfél óra alatt körülbelül ezer embert láttam, a buszok továbbra is Magyarkanizsánál teszik le őket. A rendőrség ott van, semmit nem csinál, hozzájuk nem szól” – fogalmazott Nógrádi György.

Országosan több mint ezer, ebből Csongrád megyében csaknem 900 határsértőt tartóztattak fel hétfőn. A legnagyobb csoportra ismét Ásotthalomnál találtak rá a rendőrök, közel 80, többségükben afgán, szír, pakisztáni migráns lépte át illegálisan a zöldhatárt. A rendőrség két esetben közokirat-hamisítás és öt gyanúsított ellen embercsempészés miatt indított eljárást.

„888 illegális bevándorlóval, köztük 83 gyermekkel szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn. A legnagyobb csoportot 12 óra 20 perckor Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök, ott 78-an kerültek rendőrkézre. Az illegális bevándorlók ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – tájékoztatta a Hír TV-t Várkonyi Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!