2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Szegeden nem foglalkoznak a bevándorlásellenes állásfoglalással

Hír TV

2018. február 16., péntek 15:56, frissítve: péntek 15:57

Elutasította a Szegedi Közgyűlés, hogy szavazzon a kormány bevándorlásellenes javaslatáról. A kormánypropagandában a „Stop, Soros!” törvény mellett kiálló határozat így nem került napirendre. A választások előtti utolsó ülésen a kormánypárti képviselők az ellenzéket támadták.

Utolsó alkalommal ült össze az országgyűlési választások előtt a Szegedi Közgyűlés. A KDNP frakcióvezetője már napirend előtt korrupcióval vádolta Botka Lászlót.

„Egy német ingatlan befektető cég magyarországi megbízottjaként másokkal együtt, állítása szerint, 250 millió forint kenőpénzt adott át Szeged polgármesterének és pécsi kollégájának még 2004-ben. A férfi állítása szerint reklámszatyorban szállították a kenőpénzt a szocialista politikusoknak” – hangoztatta Haág Zalán.

A polgármester szerint a kormánymédia egyre nemtelenebb támadásáról van szó. „Aljas rágalom, képviselő úr, szégyelljék magukat, hitvány, aljas rágalom, amelyben egyébként az a legembertelenebb, hogy 14 évvel ezelőtti pécsi ügybe akarnak engem Szeged polgármestereként belekeverni. 12 esztendeje, 2006 júliusában szenvedett balesetet Pécs akkori polgármestere, aljas szemét dolog, és ehhez egy bűnözőt is felhasználnak” – reagált Botka László.

A Jobbik képviselője szerint a kormánypártok azért terjesztenek hazugságokat az ellenzéki pártokról, hogy eltereljék a figyelmet a saját ügyeikről. „A legégetőbb probléma, és amiről a Fidesz nem szeret beszélni, annál inkább vádaskodni, az őket érintő legdurvább korrupció, és azt gondolom, hogy minden idők legkorruptabb kormánya az, amit ők megtestesítenek. De jó hírem van a szegediek számára, és azt tudom üzenni, hogy április 8-án ezt a kormányt, és ezt a fajta mentalitást el lehet kergetni” – emelte ki Tóth Péter.

A Fidesz beterjesztette azt a bevándorlásellenes állásfoglalást a közgyűlés elé, amelyet már több vidéki városban is elfogadtak. Szegeden azonban úgy döntöttek, nem foglalkoznak a témával. „Hogyha Haág Zalán azzal állt volna fel, hogy a kormány további 1300 menekültet akar titokban befogadni az országban és sok százat Szegeden, akkor egészen biztosan tárgyalnánk, mert egy létező problémáról lenne szó. Ilyet nem jelzett Haág képviselő úr” – fogalmazott a szocialista polgármester.

A Szegedi Közgyűlésen döntöttek a város 2018-as költségvetéséről is, ennek értelmében 57 milliárd forintból gazdálkodnak idén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!