2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Százmilliókat kell visszafizetniük

,

2016. május 27., péntek 09:24, frissítve: szombat 09:10

Több száz millió forintnyi szabálytalanul elköltött uniós pénzt kell visszafizetnie tizenegy önkormányzatnak az Öveges-program után – ismerte el az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára egy írásbeli kérdésre.

Rétvári Bence szerint a kilenc vidéki, illetve az újpesti és a XII. kerületi önkormányzat csaknem 400 millió forintnyi uniós pénzt használt fel törvénytelenül. A támogatást természettudományos iskolai tantermek kialakítására szánták, az ügyben az LMP-s Hadházy Ákos tett feljelentést, mert szerinte túlárazták a laborokat. A Nemzeti Nyomozó Iroda végül bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúját állapította meg.

„Az állam olyan helyzetet teremt, ahol egyszerre tudja garantálni, hogy az elkövetők befizetik azt a büntetési tételt, amelyet vállalniuk kell, de nem hoz lehetetlen helyzetbe egyetlenegy iskolát sem, amely érintett ebben a projektben, és nem biztos, hogy az ő felelőssége. A bizottsági eljárások végén világosan meg lesz határozva, hogy mi a hiba, és ha megvan a hiba, akkor azt is könnyű meghatározni, hogy ki a hibás” – mondta az ügy kapcsán Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!