2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Én és a nagyapám

Következik:

Híradó 15:05

Százával érkeztek a határsértők a hétvégén

2015. június 22., hétfő 09:18, frissítve: hétfő 10:20

Csaknem kétezer határsértőt fogtak el a hétvégén a rendőrök. A legtöbben a déli határnál akartak átjönni. A legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén fogták el.

– 1477 határsértőt fogtak el a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve az elmúlt három napban Csongrád megye déli részén. A legnagyobb számú csoporttal vasárnap kilenc óra negyvenöt perckor intézkedtek Ásotthalom külterületén, ott száz, főként afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Szombaton 507 főt, míg pénteken 397 főt fogtak el a rendőrök. Az illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Csehországban is nőtt az őrizetbe vett illegális migránsok száma. A cseh idegenrendészet szóvivője közölte: míg korábban heti átlagban mintegy harmincan akarták átlépni a határt, ezen a hétvégén 52 határsértőt fogtak el. A cseh belügyminiszter csütörtökön jelentette be, hogy tekintettel a Magyarországon kialakult helyzetre, a cseh hatóságok megerősítették a Magyarország és Ausztria felől érkező vonatok, illetve a közutak ellenőrzését.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!