2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Szavazataik leadásához segíti a külföldön élő magyarokat a Jobbik

Hír TV

2018. március 10., szombat 10:33, frissítve: szombat 17:22

Telekocsikkal is próbál segíteni a külföldön élő Magyaroknak a Jobbik, hogy a külképviseletekre eljussanak április 8-án. Vona Gábor egy londoni fórumon beszélt a párt programjáról. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt mondta, a kormányváltás érdekében az LMP-vel és a Momentummal is együtt dolgoznak majd.

Tüntettek az előtt a szálló előtt, ahol Jobbik a londoni választási kampányrendezvényét tartotta. A rendőrök végül több embert megbilincseltek és előállítottak. A rendezvénynek helyt adó hotel konferenciaterme teljesen megtelt érdeklődőkkel.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje ismertette, mit tesznek, ha kormányra kerülnek. Vona Gábor azt is megerősítette, hogy a kormányváltás érdekében az LMP-vel es Momentummal is együtt tudnak dolgozni.

A fórumon sokan tettek fel kérdéseket, a legtöbben a választás utáni elszámoltatásról kérdezték Vona Gábort.

A miniszterelnök-jelölt a Hír TV kérdésére azt mondta: a Momentum telekocsi-akciójához hasonlóan ők is igyekeznek majd segítséget nyújtani a külföldön élő magyaroknak, hogy eljussanak a külképviseletekre.

„A Jobbik is mindent meg fog tenni azért, hogy magasabb legyen a részvétel. Nálunk is felmerült mar az ilyen jellegű segítség ötlete. Hivatalos döntés meg nincs, de az elvi hozzáállás adva van, és ha erre szükség lesz, és a lehetőségünk is meglesz rá, akkor mindent megteszünk, hogy segítséget nyújtsunk azoknak az embereknek, akik nem tudnak elmenni szavazni” – mondta a pártvezető.

A külképviseleti névjegyzékbe március 31-éig lehet jelentkezni. Az Egyesült Királyságban csak három helyen, Londonban és Manchesterben és Edinburghban lehet majd leadni a szavazatokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!