2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szavaló nyerte az I. Nemzeti ki mit tud?-ot

2016. március 20., vasárnap 10:44

Összesen húsz, 14 és 35 év közötti magyarországi és határon túli fiatal mérettetett meg az I. Nemzeti ki mit tud? döntőjében, közülük öten díjat is kaptak.

I. Nemzeti ki mit tud?-on mérette meg magát húsz fiatal Budapesten a Jobbik ifjúsági szervezetének rendezésében. A négytagú zsűri korábban őket juttatta a döntőbe félszáz jelentkező közül. „Van kárpátaljai, illetve a legutóbbi produkció, zenekar Marosvásárhelyről érkezett, tehát nem csak a csonka honi fiatalokat sikerült megszólítanunk szerencsére, és hát, tényleg széles palettán mozog életkort tekintve is” – nyilatkozta Kiriák Klaudia Katalin, a párt ifjúsági tagozatának országos alelnöke.

A fellépők nagy része zenés, táncos vagy énekes produkcióval készült, de volt merészebb versenyző is. Az öt nyertes produkciót végül Gregor Bernadett színművész és Vona Gábor Jobbik-elnök választotta ki. „Amit én kerestem az egész műsor során, az az volt, hogy hogyan lehet a hagyományokat, a hagyományainkat, a tradícióinkat, a nemzeti értékeinket a 21. században aktualizálni, megmutatni, továbbadni. Azt gondolom, hogy ennek a húsz produkciónak ebben nagy sikere volt” – mondta Vona Gábor.

„Nem tanácsos tűrni, nem tanácsos lázadni, nem tanácsos gondolkodni, sírni, nevetni. Nem tanácsos meglátni társad cafatokban lógó húsát…”

Az első helyezett Bánki Benjámin Szilágyi Domokos: A halál árnyéka című versét szavalta. „Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon aktuális vers lehet, vagy legalábbis mindenki, aki valamilyen szinten érez és gondolkodik, az érteni fogja. Tulajdonképpen ezzel szerettem volna megemlékezni minden diktatúra áldozatairól, illetve, ugye, most van a Gulág-emlékév, és épp ezért választottam ezt a verset” – nyilatkozta az első helyezett.

Az I. Nemzeti ki mit tud? döntőjében részt vevő első öt helyezett ajándékcsomagot, a többiek elismerő oklevelet kaptak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!