2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Zsuzsi asztala 11:00

Seriffek vigyáznának a rendre Miskolcon

2015. április 4., szombat 21:48, frissítve: vasárnap 10:37

Miskolc lehet az első hazai nagyváros, ahol seriff vigyáz a rendre. A város húsz önkormányzati választókörzete saját közösségi rendészt kapna. A seriffrendszer bevezetéséről még áprilisban dönt a városi közgyűlés.

Az egyik miskolci hétvégi házba még februárban törtek be, a rendőrök közösen helyszíneltek az önkormányzati rendészekkel. Néhány hete pedig az egyik kertvárosban ellenőrizték együtt a kutyákat és a szeméttárolókat. Az önkormányzati rendészetet seriffrendszerrel bővítené a borsodi megyeszékhely vezetése. Mind a 20 önkormányzati választókörzetnek lenne saját saját rendésze, seriffje.

A miskolci seriffek éjjel-nappal riaszthatók lennének. „Egy körzetnek a felelőseként, rendészként többet kell, több információval kell rendelkezniük, mint egy átlag rendésznek. Természetesen ezek a kiválasztási folyamatok, ezek a specializált munkaterületre lévő besorolások ezekben a napokban, hetekben alakulnak ki” – mondta Hollósy András, a Fidesz–KDNP miskolci frakciójának szóvivője.

Az önkormányzati rendészetnél most 140-en dolgoznak, a létszám 20 fővel bővülhet a seriffrendszer bevezetésével. „Mindig ugyanazok a járőrök, járőrpárok fognak szolgálatot teljesíteni. Ennek az a lényege, hogy jobban megismerjék a helyi sajátosságokat, személyes kapcsolatot tudnak kialakítani az emberekkel, egy bizalmi kapcsolatot, és az önkormányzati képviselővel olyan kapcsolatban lesznek a kollégák, hogy közvetlenebb lehet az információáramlás” – nyilatkozta Kovács László Csaba rendészeti vezető.

Miskolcon az elmúlt években több mint 40 százalékkal csökkent a közterületi bűncselekmények száma. A seriffrendszer bevezetéséről még áprilisban dönt a városi közgyűlés.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!