2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Rárepültek a rendőrök Hadházyra és a német stábra Felcsúton

,

2016. szeptember 9., péntek 11:01, frissítve: péntek 19:39

A német RTL stábját és az őket kísérő Hadházy Ákost is átkutatták a rendőrök Felcsúton. Az LMP társelnöke éppen az NBII-es csapat milliárdokból felhúzott stadionját, és a település legújabb látványosságát, az uniós pénzből épített kisvasutat mutatta meg a tévéseknek, amikor igazoltatták őket. Az ellenzéki politikus szerint a külföldi újságírókat megdöbbentették a történtek.

Az európai uniós pénzekből épült felcsúti kisvasútnál és a Pancho Arénánál forgatott a német RTL II. A tévéstábot elkísérte Hadházy, Ákos az LMP társelnöke is. Kis idő elteltével a településen járőröző rendőrök megállították, majd megmotozták az ellenzéki politikust és az újságírókat is. A történteket Hadházy Ákos mobiltelefonjával rögzítette. A felvételt a képviselő a Facebook-oldalára is feltöltötte.

Hadházy Ákos: Mekkora marhák néhányan ebben az országban!
Rendőr: Kire gondol?
H. Á.: Nem önre.
R.: Legyen szíves megfordulni! Intézkedés végéig, megkérem, maradjon itt!
H. Á.: Mi az oka az intézkedésnek?
R.: Fokozott ellenőrzés van elrendelve Magyarország területén.
H. Á.: Mióta?
R.: Nagyon rég.
H. Á.: És mi most tettünk valamit?
R.: Mondom, fokozott ellenőrzés van. Szeretném tisztázni a körülményeket.
H. Á.: Jó, tisztázza a körülményeket!

A rendőrség szerint egy helyi lakos annyira megijedt tőlük, hogy kihívta a rendőröket – ezt nyilatkozta később az LMP társelnöke a Hír Televíziónak.

„A tegnapi napon az RTL II, a német RTL II újságíróival forgattunk Felcsúton, megmutattam nekik az adófizetők pénzéből épített stadiont, és az európai adófizetők pénzéből épített kisvasutat, amin szokás szerint most sem volt senki. […] Én kérdeztem, hogy miért, azt mondták, hogy fokozott ellenőrzés van az országban. Meg olyat mondtak, hogy valaki bejelentést tett, mert nagyon megijedt tőlünk” – nyilatkozta Hadházy Ákos.

A fideszes Kósa Lajos egy mondattal rendezte le a balatonfüredi kihelyezett frakcióülés szünetében a Hadházy-ügyet. Arra azonban nem válaszolt: ellenzéki politikusoknak kell-e hasonló vegzálásoktól tartaniuk a jövőben.

„A Fidesz-frakció Felcsúton semmilyen illetékességgel nem bír, Hadházy Ákos videóját isten bizony nem néztük meg a frakcióülésen, és fogalmam sincs, hogy a Felcsút környékén működő rendőrségnek, milyen szolgálati utasítása van. Ezeket, mind másoktól kell megkérdezni” – hárított a Fidesz frakcióvezetője.

Ellenzéki közszereplőkkel szemben a hatalmi visszaélés nem megengedhető – közölte Gaudi-Nagy Tamás jogvédő:

„Egy ilyen gyakorlatnak csírájában véget kell vetni, sőt mi több, az önkényes túlkapást foganatosító rendőrt el kell számoltatni, hogy hogy fordulhatott elő, hogy egy szabad közterületen, tevékenységét végző közszereplőt ilyen módon vegzálnak. Mert ez nyilván üzenet egyébként mindenki számára, hogy közpénzzel kapcsolatos ügyben ne merjenek közterületen mondjuk nyilvánosság számára üzeneteket megfogalmazni, ez megengedhetetlen, ez a gyurcsányi idők logikájához való visszatérés lenne” – vélekedett.

A rendőrség egyelőre nem reagált hivatalosan a történtekre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!