2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Pintér: Rendkívül nagy a teher Magyarországon

2015. április 16., csütörtök 17:14, frissítve: csütörtök 17:36

Közös európai fellépésre van szükség az illegális migráció megállítása és a terrorizmus ellen – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Menekülthullám és a migrációs nyomás Európán című kerekasztal-beszélgetésen.

A résztvevők szerint szükség lenne egy közös európai adatbázisra, amellyel kezelni lehetne a menekültügy helyzetét a kontinensen. A belügyminiszter emlékeztetett rá, hogy a schengeni övezet határán fekvő országként hazánk hatványozottan érintett a kérdésben. Míg tavaly 42 ezren kértek menedékstátuszt, addig idén már az első három hónapban összesen 36 ezren.

– Hatványozottabb az illegális migráció nyomása a határátkelőhelyeinken, nagyobb terhet jelent a határvédelem során, nagyobb terhet jelent az elszámoltatásuk, az elfogásuk területén. Ha összevetjük a terhet, azt látjuk, hogy az egy főre eső GDP arányában Németország után Magyarország a legleterheltebb ország Európában, tehát a mi gazdasági helyzetünkhöz képest rendkívül nagy a teher a menedékkérőknek az ellátásában – fogalmazott Pintér Sándor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!