2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Pénzmosás a Szegedi Vadasparkban

Hír TV

2017. november 23., csütörtök 11:10

A három vádlott 185 millió forintos uniós támogatást használt fel a beruházáshoz, a projektbe külföldi és offshore cégeket is bevont.

Pénzmosás és költségvetési csalás miatt emeltek vádat a Szegedi Vadaspark játszóterének túlárazása miatt. A vádirat szerint egy interaktív tájékoztató rendszer kiépítését vállalták, amelynek az elemeit többszörösen túlárazták.

„2012 végén a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel támogatási szerződést kötöttek, és 185 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatás ígéretét kapták meg. A cég a támogatást a 2013. évben le is hívta, azonban az elszámolásához olyan valótlan tartalmú szerződéseket, valamint számlákat csatolt, amelyeket egy szlovák céggel kötött, és amelyekben gyakorlatilag a 15 százalékos tényleges bekerülési értéket felnagyította, megnövelte 230 milliósra azért, hogy a teljes támogatási összeget le tudja hívni. Mindezeken túl a bűncselekményből eredő pénz leplezésére egy liechtensteini székhelyű céggel, valamint egy brit Virgin-szigeteki honosságú offshore céggel is szerződéseket kötöttek, amelyekben a látogató-tájékoztató rendszer szoftverét adták el Európai Unión kívüli hasznosításra” – mondta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!