2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Orbán tényleg 2030-ig tervez

Hír TV

2018. május 18., péntek 15:00, frissítve: péntek 19:08

Letették az esküt a negyedik Orbán-kormány tagjai a parlamentben, az új ciklusban 14 miniszter lesz a kabinetben. Orbán Viktor bemutatta új kormánya tagjait, a miniszterelnök beszédében megismételte, hogy hosszú távra, 2030-ig tervez.

Miniszterek vigyázzban, érkezett a köztársasági elnök és a miniszterelnök. A tárcavezetők a Sándor-palotában vették át a kinevezésükről szóló dokumentumot Áder Jánostól, miután a minisztériumok vezetőinek személyére Orbán Viktor tett javaslatot.

A protokollesemények a parlamentben folytatódotak, ahol a történelmi zászlók előtt tettek esküt az alaptörvényre a negyedik Orbán-kormány miniszterei.

 

A kormányfő a tárcavezetők bemutatásakor megismételte, hogy hosszú távra, 2030-ig tervez. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy korábban az Európai Unió jelentette a magyarok jövőjét, ma viszont a magyarok jelentik az unió jövőjét.

Mindannyian látjuk, hogy az új korszak erőpróbái nemcsak technológiai természetűek. Biztonsági és szellemi természetű fenyegetésekkel is szembe kell néznünk. Európát még hosszú évekig fogja fenyegetni a népvándorlás és a tömeges migárció. Emberek tízmilliói várnak arra, hogy útra keljenek és új otthonukat Európa földjén találják meg. Ezért nekünk ma a védelmi képességek erősítésére, a határ szilárd őrizetére és a biztonsági kockázatok higgadt kezelésére van szükségünk – jelentette ki a miniszterelnök.

A miniszterelnök hozzátette, hogy több kormányra való, elkötelezett és kipróbált embere van. Az új kabinet, Orbán Viktorral együtt 14 tagú, a tagokat a kormányfő egyenként mutatta be.

„A modern kor egyik veszélye, hogy a demokrácia keretei kiüresednek. Önök is láthatják hány európai országban nő a távolság az emberek és a demokratikusan megválasztott kormányok között. Hogy ez nálunk ne következzen be, Rogán Antal miniszter úr lesz a felelős” – emelte ki a kormányfő.

A frissen kinevezett minisztereket Orbán Viktor arra kérte, hogy a nemzetet szolgálják, az Európai Unióval pedig törekedjenek baráti viszonyra és jó kapcsolatokra.

A náci és a sztálini rendszerhez hasonlították a negyedik Orbán-kormányát

Európa-ellenes magyar kormány alakult, amely szembe megy a társadalommal - állítja az MSZP EP-képviselője. Ujhelyi István hangsúlyozta: az orbáni politikát az elmúlt időszakban többször is elmarasztalták az uniós testületek és több kereszténydemokrata politikus is. A legtöbb kritika a jogállamiság leépülése, a miniszterelnökig érő korrupció és a sajtó helyzete miatt érte a kormányt.

A MSZP-s politikus a náci és a sztálini diktatúrákhoz hasonlította a jelenlegi rendszert, mert szerinte az ugyanúgy az ellenségeinek nevezi a rendszert kritizálókat, mint a XX. századi diktatúrák.

Az Orbán-kormány eljutott oda, hogy mindenki hazaáruló, a nemzet ellensége, aki megkérdezi hogy Orbán mire költi a nemzet vagy az EU forrásait. Mindenki hazaáruló és ellenség, aki nem hajlandó szó nélkül eltűrni, ami a magyar demokráciát, a hétköznapokat tönkreteszi az Orbán-kormány - mondta Ujhelyi.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!