2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Orbán szerint nincs gond a civilek átvizsgálásával

Hír TV

2017. október 27., péntek 19:01, frissítve: péntek 19:26

Nem tartja túlzásnak a miniszterelnök, hogy a titkosszolgálatokkal vizsgáltatnák ki a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek kapcsolatait. Orbán Viktor az állami rádiónak adott interjújában azt mondta: ha átláthatóan működnének a magyar belpolitikát is befolyásolni igyekvő szervezetek és ismert lenne a finanszírozásuk, erre nem lenne szükség.

„Azért az egészen elgondolkodtató, hogy akkor ezek szerint az Európai Bizottság Magyarországgal kapcsolatos véleményeit – legyen szó gazdasági, politikai, társadalompolitikai vagy bevándorlási kérdésekről –, azt nem az Európai Bizottság munkatársai, hanem Soros György fizetett emberei írták” – Így reagált a kancelláriaminiszter azokra a kiszivárgott dokumentumokra, amelyek szerint több mint 200 olyan európai parlamenti képviselő van, akik valamilyen módon Soros Györgyhöz köthetőek.

Lázár János ekkor még azt mondta: sem nemzetbiztonsági, sem jogi következménye nem lesz az ügynek, csak szeretnének tisztán látni. A miniszterelnök azonban szokásos pénteki rádióinterjújában már titkosszolgálati eszközöket emleget a feltételezett hálózat feltérképezésére.

Ha lobbiszervezetként képzelnék el magukat, regisztrálva lennének, az éves költségvetésük ismert lenne, világosan ismernénk az együttműködést közöttük, és látnánk azt a birodalmat vagy hálózatot, amelyik egyébként országonként 60-70 civil szervezetet, álcivilt is magában foglalva befolyásolni igyekszik az európai életet, de nem láthatjuk. Pontosan azért van szükség mind a nemzetbiztonsági, mind pedig az információs hivatal közreműködésére, hogy tárják ezt a nyilvánosság elé – nyilatkozta a miniszterelnök.

Egy újabb kampányeszközhöz nyúlt a miniszterelnök, állítja a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke. Molnár Zsolt szerint a kormányfő most túllőtt a célon. „Természetesen azonban, hogyha bármi olyan konkrét tény van, ami Magyarország nemzeti szuverenitását sérti, azt eddig is el kellett hárítani és a nemzetbiztonsági szolgálatoknak, az Információs Hivatalnak, akár az Alkotmányvédelmi Hivatalnak az a feladat, hogy őrködjön hazánk szuverenitása felett. Azonban most nem erről van szó, amit a miniszterelnök úr beszélt, hanem arról, hogy a civil szervezeteket akarja kikiáltani bűnösnek, és indít egy újabb brutális támadást” – fogalmazott a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

Diktatórikus

A EuroLeaks kiszivárogtatott dokumentumaiban Sorost támogató képviselőként feltüntetett Niedermüller Péter állítja: soha semmilyen pénzt vagy támogatást nem kapott az amerikai milliárdostól vagy annak szervezeteitől. A DK uniós képviselője hozzátette: amibe a kormány belekezdett, az csak a diktatórikus berendezkedésű államokban általános, ráadásul az is nehezen elképzelhető, hogy a magyar titkosszolgálat uniós intézményeket vagy politikusokat figyeljen meg.

„Szeretném fölhívni a figyelmet arra, hogy amit itt a miniszterelnök és a kancelláriaminiszter mondott, az a demokrácia alapvető szabályainak, alapvető értékeinek a lábbal tiprása. Nem mást mondanak ugyanis, mint azt, hogy a politikai ellenfeleket, az ellenzékhez tartozó politikusokat, szervezeteket, civil szervezeteket titkosszolgálati eszközökkel kívánják megfigyelni a továbbiakban. Ilyen nincs máshol, csak a putyini Oroszországban, Azerbajdzsánban, Türkmenisztánban és hasonló helyeken” – vélekedett a politikus.

A kiszivárgott, állítólag Soros-barát uniós képviselők listáján a Fideszt is magában foglaló Európai Néppárt több tucat képviselője is megtalálható.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!