2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:15

Orbán: Pluszbefizetéseket jelentene Rogán elképzelése

2015. április 10., péntek 10:07, frissítve: péntek 10:11

Rogán Antal elképzelése pluszbefizetéseket terhel a Beva-tagokra – így reagált Orbán Viktor a Fidesz frakcióvezetőjének ötletére a Kossuth rádiónak adott szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

A kormányfő kiemelte: a kormányt köti egy megállapodás a bankokkal, így csak akkor tudják támogatni Rogán Antal javaslatát, ha az elfogadható a pénzügyi élet szereplői számára is. A miniszterelnök ugyanakkor kiemelte: a kormány tanulmányozza a fideszes javaslatot, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig azonnali egyeztetést kezd a bankszövetséggel és a kabinet szerződéses partnereivel.

„A kormánynak van egy megállapodása az EBRD-vel és a bankszövetséggel, miszerint semmilyen, a pénzügyi rendszert terhelő újabb adót nem vetünk ki velük való konzultáció nélkül. Úgyhogy most először tanulmányozni fogjuk a frakcióvezető úr javaslatát. Én a gazdasági miniszterrel már beszéltem, hogy azonnal egyeztessen a bankszövetséggel és a szerződéses partnereinkkel, és csak akkor tudjuk a frakcióvezető javaslatát támogatni, hogyha egyébként az elfogadható a pénzügyi élet szereplői számára is” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor az interjúban az adórendszert érintő változásokra is kitért. Azt mondta: jövőre még nem vezetik be az egykulcsos, 10 százalékos társasági adót. A bankadó pedig csak azoknál a pénzintézeteknél csökken, amelyek vállalják, hogy élénkítik a hitelezést. A reklámadóról szólva a miniszterelnök megerősítette, hogy az 5,3 százalékos kulcs mellett lesz egy 0 százalékos kulcs is, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat támogatni tudják saját tevékenységük hirdetésében.

„A kérdés az, hogy hogyan tudunk segíteni azoknak a kisvállalkozóknak, akik valójában nem reklámtevékenységet folytatnak, de valamilyen módon hírt kell adni arról, hogy léteznek, és valahogyan a szolgáltatásukat el kell adni. Ezért nagyon gyakran kkv-k is saját maguk hirdetnek. Őket ki szeretnénk hagyni az egészből” – szögezte le Orbán Viktor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!