2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán ördögként festi le az uniót, de a lopott EU-s pénz jól jön a családnak

Hír TV

2018. március 24., szombat 21:20

A választások közeledtével egyre gyakrabban szerepel Magyarország a külföldi lapokban - a legtöbbször negatív előjellel. Egy amerikai értelmezés szerint Horthy Miklóst másolja Orbán Viktor, egy osztrák lap pedig azt veszi végig, hogy hogyan alakítja maffia-állammá az országot a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor a nyilvánosság előtt ördögként festi le az EU-t, de a színfalak mögött a családja és a politikai alattvalói is a szisztematikusan lopott EU-pénzekből építik a birodalmukat. Az osztrák Kronenzeitung cikke felidézi a felcsúti gázszerelő csodás meggazdagodását, és Magyar Bálintot idézik, aki szerint a Fidesz mostanra egy polipszerű szervezet lett. Orbán az összeesküvés-elméleteivel tereli el a választók figyelmét, és megpróbálja a fehér keresztény Európa védelmezőjeként feltüntetni magát, miközben az európai értékeket lábbal tipró maffiaállamot épít.

Horthy Miklós puha diktatúráját másolja Orbán Viktor, és méginkább diktatorikussá válik, ha nyer áprilisban – írja Charles Gáti a The Washington Post elemzésében. A cikk szerint a rendszer alapja a két világháború között és most is a képzelt ellenség elleni harc. Akkor a zsidók, most a migránsok és a civilek az ellenség. Orbán Viktor a nemzeti ünnepen fenyegetőzött bosszúval, ami utalhat arra, hogy a bíróságok és a sajtó függetlenségét még keményebben fogja támadni. De ahogy a II. világháború után, úgy most is komoly vereség lehet a magyar büszkeségre építő eszmék vége, az Egyesült Államok és az EU is több módon tud gazdasági nyomást gyakorolni egy diktatúrává alakuló rendszerre.

Miszter szélsőjobboldal – ezzel a címmel közöl riportot Orbán Viktor migránsellenes politikájáról és családjának meggazdagodásáról a Newsweek a jövő héten. Az amerikai hetilap szerint a szélsőjobboldali pártok Európa-szerte példaképüknek tekintik a magyar miniszterelnököt, mert megmutatta nekik, hogyan lehet választásokat nyerni. Hozzáteszik, hogy a magyar kormány külföldi szövetségesének Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett Hszi Csin-ping kínai államfő számít, aki nemrég élete végéig meghosszabbította a hatalmát.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!