2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Orbán nem üzletel

Hír TV

2018. január 30., kedd 22:26, frissítve: kedd 22:28

Nem foglalkozik üzleti ügyekkel – így reagált Orbán Viktor az Elios-ügyet firtató újságírói kérdésre.

A miniszterelnök a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt elnökével tartott közös sajtótájékoztatót Bécsben, ahol az index kérdezhette. A kormányfő arra viszont nem válaszolt, hogy beszélt-e vejével az eljárásról.

Az uniós pénzből finanszírozott közvilágítási tendereknél az unió csalás elleni hivatala tárt fel szabálytalanságokat, amelyek miatt Magyarországot 12 milliárd forintos visszafizetési kötelezettség fenyegeti.

– Mit szól ahhoz, hogy az OLAF súlyos visszaéléseket tárt fel az ön vejének, Tiborcz Istvánnak az Elios cégénél, korábbi cégénél, közbeszerzéseinél pontosabban?

– Magyarországnak az álláspontja ilyen esetekben világos, minden esetben a szükséges eljárásokat, vizsgálatokat el kell végezni, ez most is így fog történni.

– Mikor fogja a kormány nyilvánosságra hozni az OLAF-jelentést, illetve hogy beszélt-e az ügyről Tiborcz Istvánnal?

– Az ilyenkor szokásos törvényi rendnek megfelelően fogják nyilvánosságra hozni, semmilyen üzleti üggyel nem foglalkozok, nem is fogok.

A Tiborcz Istvánt is érintő nyomozásnak egyébként egyelőre nincs gyanúsítottja. A legfőbb ügyészt az MSZP-s Legény Zsolt és a független Szabó Szabolcs kérdezte írásban az Elios-ügyről, Polt Péter szerint azt még nem lehet tudni, hogy meddig tart a nyomozás. Tiborcz István korábbi vállalkozásával kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!