2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán maximum eldörmögte, hogy „már mi akkor sem”

Hír TV

2018. március 23., péntek 11:00, frissítve: péntek 11:50

Csak egy jelentést hallgattak meg Brüsszelben a bevándorlásról, hivatalosan nem tárgyaltak a kötelező kvótákról, hiába állítja Orbán Viktor egy, a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Noha Orbán Viktor hajnali kettő órakor a – szélmalomharc után – látszólag nagyon fáradtan arról beszélt a Facebookra feltöltött videójában, hogy napirenden volt Brüsszelben a kötelező kvóta kérdése, és ameddig ő a miniszterelnök, addig nem fognak elfogadni semmilyen javaslatot, hivatalosan nem is foglalkoztak a kérdéssel az Európai Unió fővárosában.

Ezt erősítette meg egyébként Ujhelyi István is a Hír TV-ben pénteken.

Mint mondta, az információt ellenőrizték. Csütörtökön a brexit, illetve a Moszkva–London közötti kémügy kapcsán értekeztek az uniós állam- és kormányfők, a migrációs kérdés nem volt téma – emelte ki a politikus, EP-képviselő.

„Lehet, hogy Orbán Viktor a szünetben, két kávé között odasétált valakihez, és eldörmögte, hogy »már mi akkor sem«, de aztán nyilvánvalóan a másik 27 nézett rá, és nem is értette, hogy mit akar” – reagált Ujhelyi István a Peronban. Az MSZP-s politikus szerint Brüsszelben pontosan tudják, hogy a magyar miniszterelnök belpolitikai játékot játszik. Amellyel – Ujhelyi szerint – az a legnagyobb probléma, hogy míg idehaza ezzel lehet „hergelni a közvéleményt”, addig külföldön rendkívül sokat árt Magyarország tekintélyének és mozgásterének.

Tény ugyanakkor, hogy beszámolót hallgattak meg arról, miként állnak a tárgyalások a közös menekültügyi szabályozásról. 

Ez derül ki az Európai Tanács weboldalára kitett hivatalos összegzésből is, ahol pontokba vannak szedve a napirendi pontok.

Ez alapján Brüsszelben, az Európai Tanács csúcsán a résztvevők elsősorban a gazdasági ügyekre összpontosítottak. Az állam- és kormányfők számos további sürgető kérdést is vizsgáltak, köztük az adózást, a Nyugat-Balkánt, Törökországot és a Salisbury-támadást vitatták meg.

Szó sem volt tehát migrációról, határkerítésről és legfőképp kötelező kvótáról.

A napirendi pontok az Európai Tanács hivatalos oldalán is megtekinthetők.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!