2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Orbán ettől óvja Európát

2015. június 2., kedd 16:10, frissítve: szerda 10:55

Nincs kormányzati szándék arra, hogy Magyarországon a legsúlyosabb büntetési tételt, a halálbüntetést bevezessék – ezt Orbán Viktor mondta az idén 85 éves Helmut Kohl tiszteletére szervezett konferencián. A miniszterelnök a XX. századi intézet és a Konrad Adenauer Alapítvány közös rendezvényén méltatta a volt német kancellár európai újraegyesítési törekvéseit, és felhívta a figyelmet a kontinens jelenlegi válságára. A miniszterelnök azt mondta: az európai civilizáció visszafordíthatatlanul megváltozhat, ha a tagállamok rossz választ adnak a bevándorlásra, amelyet Orbán Viktor ezúttal is modern kori népvándorlásnak nevezett.

Németország újraegyesítésének pillanatait is felidézték a 85 éves Helmut Kohl tiszteletére rendezett budapesti konferencián, amelyet a CDU-hoz közel álló Konrad Adenauer Alapítvány és a XX. Század Intézet közösen rendezett. Az Intézet főigazgatója, Schmidt Mária köszöntőjében az európai egység megteremtőjének nevezte a volt német kancellárt.

„Mi, magyarok az előtt a Helmut Kohl előtt tisztelgünk, akinek régiónk az európai uniós csatlakozást köszönheti. Számunkra Kohl elsősorban Európa újraegyesítőjeként fontos. Európa kancellárjaként, vagyis bizonyos értelemben a sajátunkként tekintettünk rá mindig” – fejtette ki a Terror Háza főigazgatója.

„Ne mondjunk le arról, hogy Európának lételeme a béke és a szabadság” – idézett a miniszterelnök Helmut Kohl tavaly megjelent könyvéből. Orbán Viktor azt mondta: a magyarok ma is úgy tekintenek a német egységre, mint saját függetlenségük, szabadságuk garanciájára. Napjaink tömeges bevándorlása az 1990-ben kialakult Európát veszélyezteti a kormányfő szerint.

„Ha nem zárjuk be magunkat az európai horizontba, hanem holisztikusan szemléljük a világot, ahogyan azt a tanárainktól megtanulhattuk, akkor azt fogjuk látni, hogy itt nem bevándorlási kérdésről van szó, hanem egy modern kori népvándorlásról, amely bolygónk szinte minden pontját érinti. Nekünk tehát nem a bevándorlás kérdésére kell választ adnunk, hanem arra a kérdésre, hogy milyen lesz Európa a modern kori népvándorlás után” – fogalmazott.

A bevándorlás felszámolhatja az európai civilizációt – figyelmeztetett a miniszterelnök. „Egy multikulturális Európában nincs visszaút sem a keresztény Európába, sem a nemzeti kultúrák világába” – szögezte le.

Wolfgang Schüssel korábbi osztrák kancellár egyetértett Orbán Viktorral. „Nem lehet, hogy mindenki előtt kitárjuk a kapuinkat” – fogalmazott.

Schüssel Svájc példáját követné, az alpesi országban a menekültkérelmet 48 órán belüli elbírálják, és akit elutasítanak, azt gyorsan ki is toloncolják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!