2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Orbán egyetlen emberi momentuma a sertés megpillantása volt

2017. május 15., hétfő 18:16, frissítve: hétfő 19:17

A KDNP szóvivője a Jobbikot, a Fidesz frakcióvezetője az MSZP-t sorozta meg a parlamentben. A Jobbik elnöke közben a Kínában tárgyaló miniszterelnököt döbrögizte le – ugyancsak napirend előtt.

Másfél hete tért be egyik vidéki útján a miniszterelnök Bözsi nénihez, hogy elbeszélgessen vele a nyugdíjemelésről. Az asszony Nagygécen él, a Szabolcs megyei falu elnéptelenedett a ’70-es évek nagy tiszai árvize után.

A Facebookon közzétett videó napirend előtti felszólalásra sarkalta a Jobbik elnökét. Vona Gábor egyetlen emberi pillanatot talált Orbán Viktor látogatásában.

„Tudják, melyik volt? Amikor meglátta Bözsi néni sertését.”

Az ellenzéki politikus arra jutott a videó elemzése után, hogy a miniszterelnök nem tud viselkedni. „Ami egyébként elszomorító, és ilyenkor előjön belőle a Döbrögi-mentalitás, előjön belőle a földesúri cinizmus, előjön belőle a kegygyakorló, hogy majd ő eldönti egyes szám első személyben, hogy megadja-e az emelést?” – tette fel a kérdést Vona Gábor.

A kormány nevében ezúttal is a propagandáért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt Vona Gábornak. „Ön, pár tanácsadó meg a főszponzor szisztematikusan kilúgoz egy korábban még nemzeti pártot. Ez a helyzet, és elvárja, hogy a párt képviselői ön mellett ezt naponta végignézzék” – szögezte le Dömötör Csaba parlamenti államtitkár.

„Körmetlen macskának nehéz fára hágni” – a ritkán hallott közmondást a KDNP szóvivője vágta Vona Gábor fejéhez. Hollik István szerint a jobbikos politikusok egyre agresszívabbak, a pártelnök pedig képtelen féken tartani őket.

„Ilyen mentalitással, kedves jobbikos képviselők, nem lehet kormányozni. Volt, aki megpróbálkozott vele, úgy hívták, hogy Gyurcsány Ferenc. És láttuk, mi lett a vége. 2006-ban az utcákon békés embereket vertek össze” – emlékeztetett Hollik.

A kereszténydemokrata felszólalásra egy kereszténydemokrata államtitkártól érkezett a kormányzati válasz. „Lehet, hogy megpróbálják lecserélni a Kuruc.infót Index.hu-ra, de ettől független az alapvető agresszív hozzáállás ugyanaz maradt” – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

A szocialisták a Fidesz frakcióvezetőjétől kapták meg a magukét. Kósa Lajos ismert ügyet melegített fel a parlamentben. Felidézte, hogy a baloldali kormányok idején az uniós pályázatok informatikai rendszerének fejlesztését és működtetését egy magáncégre bízták, „amelynek a tulajdonosa szocialista önkormányzati képviselő volt a fővárosban, a vezetői ezer szállal kötődtek a szocialista párthoz, és hogy teljes és kerek legyen a kép, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogelődjét ebben az időben egyébként Dobrev Klára irányította a kérdésben” – mondta Kósa Lajos frakcióvezető.

Dobrev Klára jelenleg az Altus Zrt. vezetője, a tanácsadó cég eredetileg a férjéé, Gyurcsány Ferencé volt. Az Altus vezető tanácsadója Heil Péter, aki az MSZP-kormányok idején szintén elnökhelyettes volt a Fejlesztési Ügynökségnél – emlékeztetett a Miniszterelnökség államtitkára.

„Egy újabb pikáns helyzet, hogy ameddig az Altus jelenlegi vezetőinek a korrupciós ügye miatt Magyarországot 18 milliárd forintra akarja Brüsszel büntetni, addig ugyanez az Európai Bizottság egy több milliárd forint értékű megbízást ad ugyanennek a cégnek többek között arra, hogy a magyarországi és a kelet-közép-európai uniós források felhasználásának rendszerét monitorozza” – mondta Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár.

Az informatikai magáncég megbízásait az Európai Unió jogsértőnek találta. Brüsszel 18 milliárd forint támogatást követel vissza Magyarországtól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!