2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Orbán az MSZP egykori elnökének elhíresült mondatával zárta a kampányt

Hír TV

2018. április 6., péntek 18:56, frissítve: péntek 22:23

Egykori iskolavárosában, Székesfehérváron az MSZP volt elnökének elhíresült mondatával zárta a Fidesz kampányát Orbán Viktor. A miniszterelnök Kovács Lászlóra utalva azt mondta: nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni vasárnap. A kormányfő március 15-hez képest hangnemet váltott ugyan, és felebaráti szeretetet emlegetett elégtétel helyett, de megmaradt az eddig bevált paneleknél, és azt is hangoztatta, hogy a kormánypártoknak nincs könnyű dolguk, amikor az eltelt nyolc év eredményeit akarják eljuttatni a választókhoz, mert a Fideszt cenzúrázzák.

„Ma délután azért jöttünk össze, hogy megbeszéljük, hogyan fogunk győzni vasárnap. Mert vasárnap győzni fogunk.

Magabiztosságból nem volt hiány a Fidesz kampányzáróján, és bár Orbán Viktor már most győzelmet hirdetett, az MSZP egykori elnökére, Kovács Lászlóra utalva azt mondta: nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni, és ne gondolják, hogy zsebben van a győzelem.

„Kedvenc politikai filozófusom, egy bizonyos Rocky Balboa azt mondta: mindig a végén van vége. Igaza van, hallgassunk rá” – fogalmazott.

Az Orbán Viktor egykori iskolavárosának főterén összegyűlő többezres támogatói tömegbe néhány ellentüntető is vegyült. Az Index felvételén látszik, hogy két táblát tartanak a magasba. Az egyiken azt kérdezik a kormánypárttól, hogy a letelepedési kötvényesek is szavazhatnak-e. A Fidesz-szimpatizánsok szitkozódása közepette páran meg is rángatták a táblákat, a biztonságiak azonban megakadályozták, hogy komolyabb összetűzés legyen.

Nem sokkal arrébb a devizahitelesek egyik csoportja próbált tüntetni, mígnem a biztonságiak kidobták a térről.

A miniszterelnök beszéde első felében az eredményeket sorolta az IMF hazaküldésétől a munkanélküliség csökkenéséig. Majd áttért a már megszokott panelekre, miszerint az ellenzék idegenek zsoldjában áll, akik el akarják venni az országot.

„Az első tízezer bevándorlót még az idén Magyarországra akarják telepíteni, mondjátok el hát mindenkinek, hogy a paktumot már Gyurcsánytól Vonáig mindenkivel megkötötték. Mondjátok el hát mindenkinek, hogy a migráció az a rozsda, amely lassan, de biztosan felemészti a hazánkat” – emelte ki.

Beszéde végén Orbán Viktor szelídebb hangot ütött meg, mint március 15-én – ezúttal fenyegetés és elégtétel helyett felebaráti szeretetet emlegetett.

„A leghevesebb küzdelem idején is arra kérek mindenkit, hogy tekintsen a szívébe, lássa meg szomszédjában a felebarátját és a honfitársát. Egy vérből valók vagyunk, mondta a farkasok fia, és igaza van. Összeköt bennünket a szívünk, az emlékeink és a hűség a hazánkhoz. Mind magyarok vagyunk. Magyarnak lenni azt jelenti, hogy szeretjük a hazánkat, és tiszteljük egymást. Amíg ez így marad, addig a magyaroknak a leghatalmasabb és leggazdagabb ellenségtől sem kell visszarettenniük” – emelte ki Orbán Viktor.

A kampányzáró a Kossuth-nóta közös éneklésével ért véget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!