2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 08:00

Orbán avatta fel a Mészároshoz köthető üzemet

2017. július 13., csütörtök 20:02

Mészáros-közeli tésztaüzemet avatott Tiszakécskén a miniszterelnök. A családi vállalkozásban az állami közbeszerzéseken kiemelkedően jól teljesítő Duna Aszfalt tulajdonosa, Szíjj László szerez tulajdonrészt – az ügylet már csak a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásától függ.

Orbán Viktor a Balogh Tészta Zrt. új tésztagyárának avatására érkezett Tiszakécskére. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy a magyar családi vállalkozások adják a gazdaság stabilitását, ami kiemelten fontos a kormány számára.

„Amihez igazán értünk, ami a génjeinkben van, amit apáról fiúra adunk át, az mégiscsak a mezőgazdaság. Ehhez értünk a legjobban, ennek a magas szintű nemzetközi művelésére vagyunk leginkább alkalmasak, ezért minden olyan vállalkozás, amely a mezőgazdasághoz kapcsolódik és a mezőgazdaságból jövő tudást, transzformálja, alakítja át ipari tudássá, alakítja át kereskedelmi tőkévé, az különösen fontos számunkra. Tehát minden beruházás fontos, de a mezőgazdasághoz kötődő ipari beruházások kiemelt figyelmet élveznek a mi esetünkben” – szónokolt a miniszterelnök.

A családi vállalkozásként induló cég csaknem két és fél évtized alatt vált az egyik legnagyobb hazai tésztagyártóvá, amely ma már számos európai országba és Kínába is visz a termékeiből.

„Meggyőződésem, hogy kell az export, hiszen egy bizonyos méret felett másképpen nem megy. Az a célom, hogy három éven belül a termelésünk 70 százalékát exportáljuk. Ez legalább harmincezer tonna száraztésztát jelent. Ennek az értéke hétmilliárd forint” – mondta Balogh László cégtulajdonos.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a célok elérésében a céget Mészáros Lőrinc állandó üzlettársa, a Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa, Szíjj László segítheti, aki hamarosan 50 százaléks tulajdonrészt szerezhet a tésztagyárban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!