2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Orbán: 1500 kilométer új kerékpárút épülhet

,

2015. május 16., szombat 15:22, frissítve: szombat 15:29

1500 kilométer kerékpárutat építhetnek 2020-ig Magyarországon, mondta Orbán Viktor miniszterelnök egy bajai hídavatáson.

A Petőfi-szigetet és a Nagy pandúr-szigetet összekötő gyaloghíd 630 millió forintba került. „Talán évtizedekben mérhető az az idő, amely alatt sokan hangoztatták, hogy a két sziget közé híd kell. Több cikluson keresztül álmodoztunk róla mi, bajaiak, hogy ha egyszer majd elkészül, milyen is lesz. Ezúton is szeretném megköszönni a miniszterelnök úrnak és az államtitkár úrnak azt az összefogást, amelynek gyümölcse most két szigetünk között ível át” – mondta Fercsák Róbert polgármester.

Az avatóünnepségen a miniszterelnök 1,1 milliárd forintot ígért a bajai kórház korszerűsítésre, és ígért egy uszodát a városnak. Orbán Viktor szólt arról is: a kormány vizsgálja, hogy miként lehetne autópályával összekötni Baját. „A gazdasági eredmények az Európai Unió élvonalába repítettek bennünket. Most még nem a fejlettségünk tekintetében, az ügyben még azért hátrább kullogunk, de a fejlődés ütemét tekintve mindenképpen. Ez már nem egyszeri eset, gazdasági növekedés tekintetében folyamatosan a dobogón vagy a dobogó közelében járunk” – fogalmazott a kormányfő.

A teljes bajai fejlesztés, – amely a híd mellett a turisztikai látogatóközpontot és a kerékpárutat is magába foglalja – 2 milliárd forintba került.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!