2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Nyomoznak a megcsonkított versenyló ügyében

Hír TV

2018. május 5., szombat 17:52, frissítve: szombat 18:23

Szinte teljesen kiürítették azt a Sarkad melletti dögtelepet, ahová a Nemzeti Vágta keddi előfutamán bukott zsokélány lovát szállították. Az állatra méltatlan körülmények között talált rá egykori gazdája. Az ügyben a Sarkadi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást állatkínzás gyanúja miatt.

A fertőtlenítés nyomai láthatók azon a sarkadi dögtelepen, ahol csütörtökön megtalálta a megcsonkított lovát Szabó Erzsébet zsoké. A bekerítetlen telepről a tetemek nagy részét elszállították - köztük a versenylovat is.

A sarkadi lovaspályán rendezték azt a Nemzeti Vágta előfutamot, ahol a baleset történt, ló és lovasa is megsérült. A helyiek nem értik, hogy miért kellett a lovat megcsonkítani. Többen azt mondják, hogy az állat azonosítóját keresték. Volt olyan lakos, aki azt nyilatkozta - kamerán kívül természetesen -, hogy azért törték ki a ló lábait, hogy ne lehessen felismerni a dögtelepen.

Lovas körökben felmerült: alkalmas volt-e a pálya a vágtára. Az ügyben kerestük a Nemzeti Vágta előfutamát szervező egyesület vezetőjét. Nyilatkozni nem akart, de annyit elmondott, hogy tiszta a lelkiismerete.

„Az én lelkiismeretem tiszta. Ide figyeljen csak uram, nézze meg, kik voltak a lovasok, és kérdezze meg a lovasokat a pályával kapcsolatban. Nem én lovagoltam a pályán, volt ott még rajta kívül még 11 lovas” – jelentette ki Váczi Erzsébet.

Magyar Lovas Közösség a szakszerűbb vágtát követelve tüntetést szervezett a Nemzeti Vágta ellen szeptember 14-ére. Az eseménynek már háromezernél is több érdeklődője van a Facebookon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!