2018. november 14.,
szerda, Aliz napja

Nyomozás indult a XIII. kerületi tűz miatt

Hír TV

2018. június 13., szerda 17:42, frissítve: szerda 18:42

Az egyik legnagyobb hazai elektronikai cég fővárosi raktára égett le délelőtt. A Seszták Miklós érdekeltségeihez köthető Ramirisz volt a többi között a tavalyi vizes világbajnokság hardver-beszállítója, ami árbevételüket 43 milliárdra emelte. A tűzben nem sérült meg senki, de több száz embert átmenetileg ki kellett költöztetni. A rendőrség rongálás miatt nyomoz.

Kevéssel 9 óra után már látható volt a Budapest feletti sűrű, fekete füstoszlop. Egy XIII. kerületi raktárépület gyulladt ki, egyelőre ismeretlen okból. A telephely közvetlen közelében tucatnyi járókelő figyelte az eseményeket, de a rendőrök hamar lezárták az újpesti Frangepán utcát és kiürítették a környéken lévő irodaházakat. A lángoló raktárral szomszédos autóalkatrész üzlet egyik alkalmazottja azt mondja, fegyelmezetten, pánik nélkül hagyták el az irodákat. 

– Igazából mi éppen meetinget tartottunk ugye a marketing csapatnak vagyok a tagja és az egyik kolléganőnk feljött az irodába tájékoztatni minket, hogy a mellettünk lévő épület lángol és hogy evakuálni kell a helyszínt, minket azóta kiutasítottak az utcából is, igazából ennyi történt, mesélte egy szemtanú a Hír TV-nek.

A tűz egy számítástechnikai nagykereskedés, a Ramiris raktárában keletkezett. A fekete füstöt a műszaki cikkek csomagolóanyaga okozta.

A hatósági mérések szerint a füstben nem volt mérgező anyag, de az oltás idejére újabb és újabb utcákat zártak le. A területre azokat sem engedték belépni a rendőrök, akik a lezárt részen laknak vagy éppen ott parkoltak.

– A legnagyobb veszélyt mindig a füst okozza, illetve adja, ahogy említettem több száz méter magasra szállt fel a fekete füstoszlop, ezért kellett a területet viszonylag széles körben lezárni, hiszen félő volt, hogy a szél lefekteti a füstoszlopot és ez okozhatta volna a veszélyt, tájékoztatta televíziónkat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Márk Máté.

Nem sérült meg senki, és a szomszédos épületeket is sikerült megmenteni. A Ramiris Europe Kft. raktára viszont porig égett. A céget egyébként információink szerint Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter egyik bizalamasának érdekeltségeként tartják számon. A vállalkozás 2017-ben 22 milliárd forintról 43 milliárdra növelte árbevételét.