2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Nyitott pályázatot követel az LMP

,

2015. július 14., kedd 19:12

Nyitott pályázatot követel az LMP a Városliget parkfelújítása kapcsán – jelentette be a párt VI. kerületi önkormányzati képviselője.

Heltai László hangsúlyozta, a Városliget megújítását mindenképpen szükségesnek tartják, ugyanakkor az oda tervezett új épületek megépítésével nem értenek egyet. A kabinet tervei ráadásul hónapról hónapra változnak, az LMP ezért indokoltnak látja, hogy készüljön az építkezéssel nem számoló parkrendezési terv is.

„Félő, hogy olyan társpályázatot írnak ki, amin a Városliget zöldjébe tervezett épületek helyén majd fehér folt lesz, magyarul a különböző épületek közti üres teret lehet majd betervezni parkfelújítás szempontjából. Szeretnénk, ha olyan pályázatokat is befogadna ez a tender, amiken ezek a fehér foltok nincsenek kihagyva, vagyis a park funkció teljes visszaállítására tennének kísérletet. Azt gondoljuk, hogy a Városliget már most múzeumi negyed, nincs szükség új épületekre a Városligetben” – mondta az LMP önkormányzati képviselője.

Nyílt pályázatot írnak ki a városligeti zöldfelület megújítására – írja közleményben a park fejlesztéséért felelős társaság. A Városliget Zrt. szerint a nyáron megjelenő pályázatról számos szakmai és civil szervezettel is egyeztettek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!