2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Nyilvánosak az idei felsőoktatási felvételi ponthatárok

2015. július 23., csütörtök 20:46, frissítve: péntek 08:53

Nyilvánosak az idei felsőoktatási felvételi ponthatárok. A Felvi.hu portálon elérhető adatok szerint ezúttal nehéz volt bejutni a nemzetközi tanulmányok szakra, ahol 465 pontra volt szükség, miközben politológiát már 300 ponttal is lehet ingyen tanulni.

Este 8 órakor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen megrendezett ponthatárvárón az Oktatási Hivatal vezetője, valamint Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár közösen indította el azt a listát, amelyről a több mint 105 ezer felvételiző megtudhatja, hogy ősszel melyik egyetemen vagy főiskolán kezdheti meg felsőfokú tanulmányait – számolt be a helyszínről a Hír TV munkatársa.

A legnépszerűbb alapképzés az idén a gazdálkodási és menedzsment szak lett, amelyet majdnem hétezren jelöltek meg. Ehhez a Corvinuson 455 pontot kellett elérni. Az idén 105 ezer fiatal jelentkezett a felsőoktatásba. A legkedveltebb intézmény ebben az évben is az ELTE volt, a második helyen a Szegedi Tudományegyetem végzett.

A lista elindítása után Palkovics László röviden azt mondta, hogy a következő időszakban tervezett átalakítások a felsőoktatásban, azt a célt fogják szolgálni, hogy javuljon az oktatás minősége és hogy magasabb színvonalú képzést tudjanak kínálni az intézmények, akár már az őszi szemeszterben a felvett diákoknak. A felsőoktatási államtitkár szerint az új felsőoktatási törvény nem fogja negatívan érinteni az új hallgatókat. Az átalakításokról tárgyalások kezdődnek.

Az eső ellenére több százan várták Pécs főterén az egyetemi ponthatárokat a hagyományos Pont Ott Parti rendezvényen. A leendő egyetemisták és főiskolások egy hatalmas kivetítőről értesülhettek arról, hány pont kellett ahhoz, hogy valamelyik felsőoktatási intézménybe felvételt nyerjenek.

A PTE-re a legmagasabb pontszám, 472-es a jogász szak nappali képzésére kellett. A pénzügy-számvitelen 466, a gazdálkodás és menedzsment angol nyelven szakon pedig 465. A Pécsi Tudományegyetemre első körben több mint 1500 hallgató került be. A tízkaros campuson több mint húszezren tanulnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!