2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nincs munkaerő, pedig jobb a karrierlehetőség, mint küldölfön

Hír TV

2018. május 14., hétfő 08:34, frissítve: hétfő 15:06

Nem csak a béreken múlik a vendéglátósok és a turizmusban dolgozók kivándorlásának megállítása - erről is beszélt Reggeli járat című műsorunkban a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke.

Gál Pál Zoltán szerint azok, akik külföldre mennek dolgozni, nem mindig tudnak a végzettségüknek megfelelően elhelyezkedni, így jobban járnak azok, akik itthon maradnak.

A hazacsábításukra vannak már kísérletek, nem is teljesen eredménytelenül. Bizonyos minőségi magasabb éttermek arról számoltak be, hogy sikeresen sikerült Londonból illetve Ausztriából hazacsábítani. (...) Alapvetően konszolidálták a jövedelmüket, egy versenyképes csomagot kaptak, illetve a feltételeket biztosították, hiszen azt látni kell, hogy nagyon sok esetben a magyar vendéglátó odakint nem a legmagasabb beosztásba kerül és itt Magyarországon azért karrier szempontjából egy sokkal kedvezőbb pozícióban azért szívesebben dolgoznak az emberek - mondta el Gál.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Pedig a számok növekednek

2017-ben már 610 ezer magyar állampolgár élt az unió területén, ez 25 ezerrel több mint egy évvel korábban - ez derül ki az Eurostat adataiból, amelyet a Portfolio.hu hozott nyilvánosságra. A felmérés szerint bár lassult a kivándorlás, a folyamat nem fordult meg és Magyarországot továbbra is a inkább a fiatalok hagyják el. A legnagyobb befogadó ország továbbra is Nagy-Britannia, ahol körülbelül 250 ezer magyar állampolgár élhet, Németországba pedig több mint 200 ezer magyar dolgozik, ami 15 ezres növekedés 2016-hoz képest. A célországok közül harmadik Ausztria.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!