2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Népszavazással döntenek a Normafa sorsáról

2015. április 16., csütörtök 08:11, frissítve: csütörtök 09:54

Népszavazáson döntenek a kerületi lakosok a Normafa környékének rendezéséről. A decemberi ónos eső miatt egyébként is jelentős károkat szenvedett terület rehabilitációja 2016-ban kezdődhet el.

A tavaly decemberi ónos eső nyomai még most is láthatók a Normafán. A terület rendezésére 2013 őszén külön törvény is született. „3200 önkormányzat van Magyarországon, ezek közül egyetlenegynek van joga a területén levő erdőt kezelni. Ez a Hegyvidéki Önkormányzat. És talán még egy fontos dolgot érdemes kiemelni: nemcsak a döntés joga van a mi kezünkben, hanem a kormánynak az az ígérete is, hogy mindezt hajlandó finanszírozni a központi költségvetésből” – mondta Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere.A kerület a tervek egy visszafogott változatát fogadta el. A fejlesztés lényege, hogy a meglévő útvonalakat külön-külön használhassák a sétálók, a turisták, a futók és a kerékpárosok. Megújítják a kiszolgáló létesítményeket, áthelyezik és felújítják a parkolókat, de szó van benne a fogaskerekű villamos meghosszabbításáról is.

„Mi örülünk annak, hogy a természetes rekreáció került kiválasztásra. A polgármester úr és a vezetés is ezt támogatta. Mi is ezt támogatjuk, ez egy egyszerűbb változat, kevésbé költséges, könnyebben fenntartható változat, ezek mind nagyon fontos dolgok voltak” – mondta Hitesy Ágnes, a HBH Euroconsulting Kft. ügyvezetője.

A XII. kerületi lakosok május 17-én, helyi népszavazáson dönthetnek arról, hogy támogatják-e a Normafa környékének felújítását.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!