2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Fel a fejjel

Következik:

Híradó 18:30

Nemzeti parkok: újabb forgatókönyv?

2015. április 16., csütörtök 06:42, frissítve: csütörtök 21:40

Lemondhatnak a kormánypártok arról az elképzelésről, hogy a nemzeti parkok földterületei a Nemzeti Földalaphoz kerüljenek – értesült a Magyar Nemzet.

Miután a javaslat kedden elbukott a kétharmados szavazáson, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arra tett ígéretet, hogy egyeztetéseket kezd a javaslat átdolgozásáról az ellenzéki pártokkal, mivel azt jelenlegi formájában egyik párt sem támogatná.

A lap szerint azonban van egy másik forgatókönyv is, amely alapján az egyeztetés helyett a kormánypártok egyszerűen kivennék a törvényből a kétharmados részeket, így a nemzeti parkokról szólót is.

A korrekciókat a törvényalkotási bizottság fogja elvégezni, és a módosított javaslat a következő hetekben ismét az Országgyűlés elé kerülhet.

Megírtuk azt is, hogy a Fideszben a kormánypárton belül is vitatott, az állami földvagyon kezeléséről szóló jogszabályról kötelező lesz szavazni.

A Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában Halmos Gergőt, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület elnökét kérdezte a témában.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!