2018. szeptember 19.,
szerda, Vilhelmina napja

Nem sokáig várt az elégtétellel Hódmezővásárhelyen a Fidesz

Hír TV

2018. március 17., szombat 17:06, frissítve: szombat 18:05

A független polgármester, Márki-Zay Péter által menesztett aljegyzőt – akit Lázár János emberének tartanak – a járási hivatal vezetőjévé nevezték ki. Végh Ibolya így március 23-tól törvényességi kontrollt gyakorolhat egykori főnökén, az ellenőrzésekkel pedig akár el is lehetetlenítheti a munkáját.

„Minden kezdet nehéz, de mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az együttműködés, az együttműködés kultúrája erősödjön, kialakuljon, meggyökerezzen. És én magam is készen állok arra, hogy ha szükség van a segítségemre, akkor részt vegyek a városépítő munkában” – így ígért együttműködést Lázár János a hódmezővásárhelyi választás után Márki-Zay Péternek.

A független polgármester azonban már a mandátumátadón megérezhette, hogy nem lesz egyszerű dolga az aljegyzőjével. Végh Ibolya a díszközgyűlésen jelezte: nem szimpatizál az új polgármesterrel.

Elárulta a közös megegyezést Végh Ibolya aljegyző – közölte a független polgármester, s szakmai és etikai hibák miatt meg is vált tőle. „Végh Ibolya nem csak az előző, sokéves működésével szolgálta meg Lázár János bizalmát. A bizalom nyilván kölcsönös volt, hiszen így lehetett, hogy a családjának több önkormányzati tulajdonú lakást is értékesítettek jelentős kedvezménnyel. Hanem a viszony, úgy látom, hogy tovább tart. Ez a bizalmi kapcsolat vezethetett oda, hogy ilyen magas pozíciót tölt be. Én ettől függetlenül a városházán mindenkinek azt tanácsolom, gondolja meg, mennyiben áll egy olyan ember mellé, akinek a további karrierje részben ismeretlen. […] Lázár János karrierje a vége felé jár” – nyilatkozta Márki-Zay Péter.

Ugyanis Végh Ibolya március 23-tól a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője lesz.

Tiszavasváriban is hasonló történt korábban: a választáson alulmaradó fideszes jelöltből csináltak járási hivatalvezetőt, aki törvényességi kontrollt gyakorolhat egykori riválisán, az ellenőrzésekkel pedig akár el is lehetetlenítheti.