2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Nem nyitott ki az ózdi óvoda

Hír TV

2020. május 28., csütörtök 16:54

Messzebbre és idegen környezetbe kénytelenek vinni a szülők gyermekeiket Ózdon, mert több óvoda nem nyitott ki. Az érintettek azt mondják, a ritkított menetrend miatt nehezen oldják meg a reggeli bejárást, és a kisgyermekeket is megviseli, hogy nem a megszokott helyre mehetnek vissza. A szülők levélben fordultak a város polgármesteréhez, de Janiczak Dávid azt mondja, nincs köze a zárva tartáshoz.

A kormány döntése értelmében a borsodi városban is kinyitott a legtöbb intézmény. Van azonban olyan óvoda is, ami zárva maradt.

A szülők közösen levélben kérték a polgármestert, valamennyi óvodát nyissa ki. Janiczak Dávid azonban azt mondja, nem ő, hanem az óvoda vezetője döntött arról, hogy zárva marad az intézmény.

A terület Fideszes önkormányzati képviselője szerint a szülők jogos igénye, hogy a megszokott intézménybe vihessék a gyermekeiket.

Már múlt héten több szülő megkeresett azzal, hogy ők szeretnék óvodába hordani a gyereküket, azonban ezt a Nemzetőr úti óvodába, amely több kilométerre található a Mogyorósvölgyitől, nem tudják megtenni, ezért is szeretnék kérni a Mogyorósvölgyi Óvoda újranyitását. Én önkormányzati képviselőként a szülők mellé álltam, és minden lehetséges módon támogattam ezt a kezdeményezésüket.

- mondta Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A petíciót csaknem az összes gyermek szülei aláírták, ezért az óvodát pénteken kinyitják.

 

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!