2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Nem élték túl a 20 ezer voltos áramütést

,

2015. július 7., kedd 15:00, frissítve: szerda 07:18

Agyoncsapott az áram két fiatal munkást Monoron. Egy iskola felújításán dolgoztak, amikor egy alumíniumból készült állványt át akartak tolni egy magasfeszültségű vezeték alatt. Egy harmadik munkást is áramütés ért, őt kórházba szállították.

Egy alumíniumállványt akartak az úton áttolni a munkások, akik a monori általános iskola felújításán dolgoztak. A magasfeszültségű vezetéket azonban feltehetően nem vették észre. Amint az állvány hozzáért, a munkásokat 20 ezer voltos áramütés érte. Ketten, egy 23 és egy 26 éves munkás azonnal életét vesztette. Társukat, egy 40 év körüli férfit a Honvéd kórházban ápolják.

„A helyszínre mentőkocsik és mentőhelikopter is érkezett, sajnos két férfi életét nem lehetett megmenteni, ők nagyon súlyos áramütést, égési sérüléseket szenvedtek, esély sem volt az újraélesztésükre. Egy harmadik férfit életveszélyes állapotban, súlyos égési sérülésekkel, áramütéssel szállított a mentőhelikopterünk kórházba” – nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A baleset után a rendőrség azonnal megkezdte a nyomozást, több embert kihallgattak. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik. „Az eset kapcsán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán indult eljárás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt. A kollégáim megkezdték a helyszíni szemlét és a halottszemlét, az eset további körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálja a nyomozó hatóság” – mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az iskola felújítását márciusban kezdték el és úgy tervezték, hogy a szeptemberi tanév kezdetére befejeződik. A baleset után azonban nem tudni, mikor folytatódhat a munka. A baleset miatt átmenetileg 580 háztartásban kellett kikapcsolni az áramszolgáltatást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!