2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László

Következik:

Híradó 12:05

Napi 200-an ugranak a mélybe a Szigeten

2016. augusztus 14., vasárnap 21:52, frissítve: hétfő 11:25

A Sziget fesztivál szervezői sem ájultak el Rihannától. A látogatók kevésbé kritikusak, mint a magyar sajtó, amely hakninak minősítette az énekes fellépését.

Naponta nagyjából kétszázan ugranak a mélybe a HungaroControl tornyáról a Sziget fesztiválon. A magyar légi irányítás munkatársakat toboroz a látványossággal, a toronyba csak beugró teszt megoldása után lehet felmenni. Aki jól teljesít a kvízben, azt később visszahívja a cég.

„Jelenleg 183 irányító dolgozik a HungaroControl Zrt. kötelékében. Azt mondanám, hogy folyamatosan toborzunk, ennek az az oka, hogy az elmúlt két évben körülbelül harminc százalékkal nőtt meg a forgalom, amit ugyanez a létszámú irányítói csapat kezel” – árulta el a társaság szóvivője, Szőke Katalin.

Bár a Sziget vendégeinek 85 százaléka külföldi, az irányítóközpontot főleg magyarok látogatják.

Nemzetiségtől függetlenül hagyja hidegen a látogatókat a pálinkából és pezsgőből vegyített Budapest ’56 koktél. Az emlékévet 300 millió forintért reklámozzák a szervezők az általuk rendezett fesztiválokon, így a Szigeten is.

– A jég megvan, ezen kívül mi kerül az ’56-os koktélba?
– Egy centiliter 55 fokos pálinka, amelyből jelenleg kajszi és szilva van, ebből tud választani a vendég, most egy szilvást fogok készíteni. Mivel nincs is egy centiliteres mérő, most kettőt teszek bele, de igazából egy centiliterrel menne...

Az egyik pultnál nehezen, de megtaláltuk a kínálatban a történelmi koktélt. Mi voltunk az elsők, akik kértek belőle ennél a bárnál. A pultos a Balaton Soundon is dolgozott, ott adta el az elsőt. „Én most csinálom másodszorra életemben, úgyhogy annyira még nem ismerik az emberek. A külföldiek mégannyira sem ismerik, úgyhogy nem mondhatnám népszerűnek” – mondta a báros, Schéfer Dorina.

Népszerű volt viszont a nulladik napon a húzónévnek szánt Rihanna. Egybehangzó sajtóbeszámolók szerint azonban a lelkesedés addig tartott, amíg színpadra nem lépett. Az énekes koncert helyett haknizott egyet a bírálók szerint.

„Nem tetszett. Késett fél órát, és aztán olyan belépővel jött, ami nem volt túl nagy durranás” – így az egyik fesztiválozó.

Az elégedetlenségnek más okával is találkoztunk. „Nem tetszett, nem úgy mozgott, mint a videoklipekben” – viccelődött egy másik fesztivállátogató.

Volt viszont olyan látogató is, aki rajongott a produkcióért. „Ó, Rihanna csodálatos volt, nagyon-nagyon élveztük, igazán izgalmas” – örvendezett.

„Ennek két olvasata van: mindenki gondolhatja azt, hogy mi teljesen elégedettek vagyunk, hiszen az összes jegy előre elkelt, mit érdekel minket, hogy milyen a koncert. Ez nem így van. Minket ugyanúgy érdekel, hogy az a zenei élmény és lelkesedés meglegyen egy koncert kapcsán, amely elvárható egy ilyen óriási sztárnál. Én azt tudom mondani, hogy például a tegnapi Muse-koncert olyat adott – szerintem a Szigetnek is és a közönségnek is –, amit ebben a Rihanna-produkcióról nem tudtunk elmondani” – összegzett Kádár Tamás, a Sziget Kft. cégvezetője.

A fesztivál augusztus 17-én zárul.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!