2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Molnár: Nem találjuk a pótos IFA-t

2017. július 6., csütörtök 05:51, frissítve: csütörtök 07:24

Egyből mennek a találgatások, a párt belső ügyei keltenek izgalmat az emberekben, ha egy kis időre „befelé fordulnak” az MSZP-ben Molnár Gyula szerint. A pártelnök elismerte, belecsúsztak egy rosszabb szériába. A politikus a Hír TV-ben üzent Kósa Lajosnak is: nem találkoztak a pótos IFA-val.

„Ha nem vagyunk elég aktívak egy bizonyos terepen, akkor óhatatlanul a belső dolgaink kezdenek izgalmasak lenni” – kezdte a Hír TV stúdiójában az MSZP elnöke, aki szerint a politikai fantáziának manapság nincsen határa. A politikus szerint, ha nem arra koncentrálnak, hogy saját miniszterelnök- jelöltjük, markáns programjuk van, valamint közös listát és jelölteket akarnak, hanem befelé fordulnak és a saját dolgaikkal foglalkoznak, „abban a pillanatban a politika az MSZP körül az lesz, hogy ki mit mondott, ki mit gondolt.”

Molnár úgy hiszi, nem jelent problémát, hogy vannak olyan időszakok a párt életében, amikor a belső működéssel foglalkoznak, szavai szerint „befelé fordulnak”. Azt látja az elmúlt egyéves pártelnöki tapasztalatai alapján, az emberek már nem képesek mindent befogadni. „Ez szerintem a legnagyobb kérdés, hogy az, amit az MSZP pozitív értelemben mond, az alig megy át a közvéleményen, ezek pedig, amikor valamilyen belső vita, izgalom van, az pedig hihetetlen módon teret tud kapni az MSZP kapcsán” – vélekedett.

Azt mondta, az elmúlt két hónapban nagyon komoly dolgokat tettek le az asztalra, erre jó példa szerinte, hogy markáns baloldali fordulatot vett a párt. Emlékeztetett, június 5-én lenne 85 éves Horn Gyula, „aki nekünk ma egy olyan ikon, aki egy dolgot biztosan tudott: úgy Magyarországot fejleszteni, hogy közben nem kell Európától elfordulni.” A nyugdíjasokkal kapcsolatban a rendszer reformját, a 13. havi nyugdíjat, hogy felülvizsgálják, hogy hogyan lehet a háziorvosok által felírt gyógyszereket megkapni 65 év felett, mind a választóik felé tett pozitív üzenetként értékeli Molnár Gyula.

A pártelnök kritizálta a közösségi oldalakon megjelenő, sokszor szenzációhajhász cikkek címadásait, úgy látja, ezeknél azért sokkal árnyaltabb a kép. Azt ugyanakkor elismerte televíziónkban, hogy belecsúsztak egy rosszabb szériába, amiből „borzasztó nehéz kijönni akkor, amikor tényleg mindenki az ellenfelünk”.

Mi nagyon nem kellünk a Fidesznek, mi nagyon nagy ellenfelei vagyunk a Jobbiknak, az látszik, hogy a mi oldalunkon is sokan úgy gondolják, hogy nem velünk kell összefogni.

Tagadta, hogy a szocialista pártot pénzeli a nagyobbik kormánypárt. Mint fogalmazott: „innen üzenem Kósa Lajosnak, hogy Botka Lászlóval lementünk a ház elé, nem találjuk a pótos IFA-t, amiről beszélt. Odébbmentünk pár utcával, Vona Gábornál viszont láttunk egy pótos IFA-t, lehet, hogy azon van a pénz, lehet, hogy rossz címre küldték a dolgot.” Arra a konkrét kérdésre, hogy az MSZP kapott-e pénzt a Fidesztől, azt felelte: „Fidesz és MSZP között pénzmozgás? – ez teljességgel lehetetlen!”

A beszélgetésben kitért Botka Lászlóra is, aki mellett a párton belül a végsőkig ki fognak tartani. Már csak a Szegeden elért eredményei miatt is, hogy négyszer lett a város polgármestere. „Aki sikeres az önkormányzatokban, az tud sikeres lenni a nagypolitikában” – hozta fel a francia politikai kultúrát Molnár.

A teljes beszélgetés:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!