2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Mirkóczki: Orbán csak a saját szavazóit képviseli

Hír TV

2017. november 14., kedd 13:08, frissítve: kedd 15:50

Cinikusnak nevezte a Jobbik szóvivője Orbán Viktor reakcióját Tállai András ügyére.

Az ATV.hu munkatársának a miniszterelnök úgy nyilatkozott, gratulál Tállai Andrásnak, amiért a Mol illetékes képviselőivel történt tárgyalása során a NAV elnök elérte, hogy Mezőkövesd térségében csökkentsék a benzinárakat.

Mirkóczki Ádám emlékeztetett, hogy Tállai András nem mezei parlamenti képviselő, hanem adóügyi államtitkárként ő irányítja a Nemzeti Adó és Vámhivatalt. Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnöknek menesztenie kellene Tállai Andrást, és a helyére egy olyan szakembert kellene kineveznie, aki független a pártpolitikától.

„Ha komolyan gondolja, hogy Magyarországon az üzemanyagok tekintetében lépni kell, és ebben szerintem azonosan gondolkodunk, ha ők ezt így komolyan is veszik, csak akkor az üzemanyag jövedéki adóját kellene csökkenteni, ami abszolút a kormány hatásköre, és Tállai Adrásnak abszolút van beleszólása, ekkor ugyanis mind a 106 választókerület és nagyságrendileg mind a 3200 magyar települést egységesen, az ott élőket könnyebb helyzetbe hozzák és javítják” – reagált Mirkóczki Ádám.

Az Együtt szerint a pártállami időket idézi a mezőkövesdi benzinár-csökkentés.

Juhász Péter szerint Tállai András a halmával élt vissza, amikor elintézte, hogy választókörzetében a MOL levigye az üzemanyagárakat.

„Vérlázítónak tartjuk, hogy ilyen módon próbálja meg a Fidesz magához édesgetni a választókat, egyesével, darabra, kiszolgáltatva gyakorlatilag őket, meggyőződésünk, hogy a piacgazdaság rendes működését kellene a Fidesznek rendesen garantálni, és akkor nem lenne szükség arra, hogy a NAV elnök a hatalmával visszaélve, nem tudjuk, milyen eszközökkel és mit kapott cserébe azért, hogy egy piacon működő gazdasági társaság az csökkentse az ő választókerületében a benzin árát” – reagált az Együtt elnöke.

A gazdaságkutató cég igazgatója szerint alapvetően a piac szabályozza az árakat

Gulyás Gergely kérdésére van szakmai válasz - mondta el a Hír TV-nek a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezető igazgatója. Bank Dénes azt mondta, hogy a politikának van ugyan módja az árak befolyásolására, ám azokat alapvetően a piac szokta szabályozni.

„Egyrészt vannak különböző szállítási költségek, nem mindegy mekkora a forgalom, hogy arra mekkora fix költségek esnek, mindezek befolyásolják egy-egy kút megtérülését. Nyilván az üzemeltető abban érdekelt, hogy a kút az haszonnal működjön. Nyilván egy nagy forgalmú kútnál adott esetben könnyebb alacsony árat érvényesíteni, mint egy nagyon alacsony forgalmú kútnál” – nyilatkozta Bank Dénes.

Gulyás Gergely szerint a politikus nem tett mást, mint hatékonyan képviselte a körzetében élők érdekeit

„Most az, hogy Mezőkövesden miért lehet 20 forinttal drágább a benzin litere, mint Budapesten, hogy ha ezt valaki meg tudja mondani, akkor egyrészt köszönetet mondok neki, másrészről viszont, ha nincs ilyen, aki ezt meg tudná mondani, akkor azt a kérdést mégiscsak hadd tegyem fel, hogy ugyan mit csináljon egy egyéni választókerületi képviselő, aki ilyet tapasztal? Nem az a kötelessége a saját választóival szemben, hogy ezt szóvá tegye? Szerintem a lehető leghelyesebben járt el az államtitkár úr, a frakció egy emberként gratulál az államtitkár úrnak, csatlakozva a miniszterelnökhöz” – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!