2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Mindenkit megszondáztattak Fürednél

2016. augusztus 19., péntek 10:25, frissítve: péntek 11:02

Alkoholmentes sör járt azoknak a sofőröknek, akik nem fogyasztottak alkoholt, mielőtt a volán mögé ültek Balatonfüreden. A rendőrök közúti ellenőrzésen hívták fel az autósok figyelmét az ittas vezetés veszélyeire. A Balatonnál nyáron különösen megnő az alkoholos befolyásoltság miatt történő balesetek száma.

Sorban állították meg az autókat és a motorokat Balatonfüred egyik legforgalmasabb szakaszán csütörtökön délután. Mindenkit megszondáztattak, akinél nem jelzett a műszer, ezúttal ajándékot is kapott a rendőröktől.

„Hallottam róla, meg észleltem az úton, hogy ilyen nagyobb ellenőrzés folyik, tetszik a pozitív hozzáállás, azt hiszem, ez sokkal jobb, mint a negatív, talán ez a példa, ez tetszeni fog az embereknek is” – mondta az egyik sofőr.

A balatonfüredi térségben idén eddig 380 személyi sérüléssel járó baleset történt, melyek 9 százalékát ittas sofőrök vagy kerékpárosok okozták.

„Idegenforgalmi területünkön az ittas balesetek száma eléggé megemelkedik, és próbáljuk az ittas járművezetőket a forgalomból kiszűrni, akár nappal, akár éjszakai időszakban, és egy kampány, amihez csatlakoztunk, az Ésszel iszom kampány egy magyar sörgyártó céggel közösen ez már az idei évben, az idei nyáron a második akciónk” – tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese.

Ezen az ellenőrzésen összesen 300 autót, illetve motort állítottak meg. Az ellenőrzött sofőrök között csak egy ittas volt, aki ellen a rendőrség bűncselekmény miatt indított eljárást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!