2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Minden járásban lesz gimnázium

2015. június 9., kedd 11:57

Minden járásban lesz gimnázium. Tömeges elbocsátásoktól tart a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében azt írja: a szakképzési centrumok a gimnáziumi képzést hosszú távon is folytathatják a köznevelési törvény múlt héten megjelent módosítása szerint. A tárca megjegyzi: ingyenes lesz a második szakképesítés megszerzése, illetve a szakképzési centrumok feladata lesz még a szakmunkás, szakiskolai végzettséggel rendelkezők felkészítése az érettségire, ami a 2016–2017-es tanévtől bevezetendő új iskolatípusokkal mindenki számára alapértelmezetté teszi az érettségi megszerzésének lehetőségét.

A kormány döntése alapján 2015. július 1-jétől mintegy 300, 2016. július 1-jétől pedig további 50 oktatási intézmény kerül majd az NGM fenntartásába.

Tömeges elbocsátásoktól tart Mendrey

Tömeges elbocsátásoktól tart a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Mendrey László a Magyarország élőben stúdiójában arról beszélt, hogy a gimnáziumi osztályok megszüntetése után a közismereti tárgyakat oktató pedagógusok egy része az utcára kerülhet. „Egy középiskola, illetve szakgimnázium értelemszerűen azokkal a pedagógusokkal fog közismereti tantárgyat tanítani, akik egyébként is benne voltak ezekben, elsősorban őrájuk számítanak, hiszen ők azok, akik ebben profik. Ha ők gimnáziumba kerülnének át, nekik valószínűleg kevesebb lehetőség adódik. Ezres nagyságrendű azoknak a pedagógusoknak a száma, akiknek veszélybe kerülhet a helye. 80 iskoláról tudunk, akiknél ez előfordulhat, ha ezt beszorozzuk tízzel, tizenöttel, akkor eléri az ezret mindenképpen” – mondta Mendrey László.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!