2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Mészáros gyerekei nyerték a kastélyfelújítást

Hír TV

2017. december 19., kedd 11:57, frissítve: kedd 12:06

A tervezettnél 79 százalékkal több pénzért dolgoznak.

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégével, a Fejér B.Á.L. Zrt.-vel és a Magyar Építő Zrt.-vel kötött szerződést a gödöllői premontrei perjelség a zsámbéki Zichy-kastély felújítására – írja az uniós közbeszerzési értesítő. A felcsúti polgármester köre mellett még három cég nyújtott be ajánlatot: az EB Hungary Invest Kft., a Confector Mérnöki Iroda Kft. és a Laterex Építő Zrt.

A Zichy-kastély felújítására eredetileg becsült nettó 963,2 millió forintról időközben 1,72 milliárd forintra ugrottak fel a költségek – vagyis a tervezettnél 79 százalékkal több pénzért dolgoznak Mészárosék.

Az uniós hirdetmény szerint a munkák több ütemben valósulnak meg: az elsőben a kastély szerkezetépítési és szakipari munkáit kell elvégezni, majd a tornatermi szárny bontása után annak helyén öltözőket, kis tornatermet és 400 fős melegítőkonyhát, menzát kell kialakítani, az első emeleten kosárlabdapálya, szertár, tornatanári helyiség kap helyet.

A kormány 2020-ig több mint 9,7 milliárd forinttal támogatja a premontrei rend alapításának 900. évfordulójához kapcsolódó fejlesztéseket – emlékeztet a 444.hu. A zsámbéki Zichy-kastély felújítása mellett IV. Károly-emlékkápolnát hoznak létre Mindszenty-emléktáblával, templomot építenek Gödöllőn, felújítják és bővítik a premontrei női kanonokrendhez tartozó nővérek rendházát, bővítik a csornai apátságot, több oktatási intézményt fejlesztenek, például bővítik a keszthelyi iskolát is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!