2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Mendrey: Katasztrófához vezet a szegregált oktatás

2016. december 7., szerda 08:08, frissítve: péntek 13:10

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete már augusztusban jelezte, hogy ebben a tanévben romlani fog a közoktatás színvonala.

Mendrey László elnök szerint volt egy jó rendszer, amelyet leromboltak. A szakszervezet ma sajtótájékoztatót tart arról, hogy milyen összefogásra van szükség.

„El kell gondolkodni azon, hogy – bár hol tagadják, hol nem – a magyarországi szegregált oktatás katasztrófához vezet. A szegregált oktatásnak a pozitív és a negatív szegregátumban lévő haszonélvezői, amikor kikerülnek a való életbe, egyaránt nem találják a helyüket. Aki tud, megpróbál itthon alkalmazkodni, aki nem, elmegy külföldre. Sokan itthon maradnak a negatív szegregátumból, ők tehertételt jelentenek az államnak, el kell őket tartani, nem tudják saját magukat fenntartani, nem tudnak olyan munkát végezni, amely egyébként a saját boldogulásukhoz szükséges, örökké rászorulók maradnak. Nem hiszem, hogy ez az ország érdekét szolgálja” – véli Mendrey László.

Tekintse meg a teljes interjút!

Az LMP személyi felelősöket keres. Szerintük a mostani vezetés tovább tolja az oktatás biciklijét a szakadék felé.

„Köztes megoldásként egy olyan rendszert állítanánk fel, amelyben amelyik önkormányzat kéri, szeretné, és képes a feladat ellátására, az kaphassa vissza az iskoláit. Természetesen Pölöskei Gábornénak is felelőssége van mint Klik-vezetőnek a folyamatban. Régiós összehasonlításban szinte mindenki megelőz minket, olyan országok is, mint Lengyelország, Szlovénia, Csehország vagy az észtek, amelyekkel hasonló helyzetből indultunk a kétezres évek elején. A miniszter és az államtitkár felelőssége egyértelmű” – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt ifjúságpolitikai szakszóvivője.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!