2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Megteltek a szállodák az ünnepi hétvégén

Hír TV

2018. április 2., hétfő 17:55, frissítve: hétfő 17:55

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megteltek a vidéki szállodák húsvétkor. Volt olyan hely, ahol hónapokkal ezelőtt sem volt már szabad szoba erre az időszakra. A vidéki szállodákat elsősorban még mindig a magyarok látogatják inkább, de országszerte egyre több a külföldi vendég.

Húsvéthétfőn is megtöltötték a turisták a budai Várat, többségében a külföldiek voltak kíváncsiak a Mátyás-templomra és környékére. Egy olasz család nem a húsvéti szünet miatt érkezett Magyarországra. „Hajózunk egyet a Dunán, nagyon szép volt, tipikus magyar ételeket ettünk. Valóban nagyon szép itt, minden tetszik, most megnézzük a Mátyás-templomot” – mondta az édesanya.

A vidéki szállodákban is sok külföldi vendég. Kasó Krisztina a pécsi Hotel Millenniumtól arról számolt be, hogy már hónapokkal előre lefoglalták a szállást a húsvéti időszakra, „főleg az előrejelzések miatt, a jó idő miatt. Különféle vendégeink voltak, külföldiek, magyarok is előszeretettel jöttek, az volt a benyomásunk, hogy jól érezték magukat nálunk.”

A hosszú hétvégén a magyarok nagy számban mentek pihenni: Makón és Szegeden hetekkel ezelőtt lefoglalták a szállásokat, Mórahalmon is elfogytak a szabad szobák. Főként a wellness-szolgáltatásokat, masszázsokat és a fürdőt keresik a vendégek.

„Amióta a nagypéntek hivatalosan is ünnep, azóta a húsvét a szilveszter után a második legkeresettebb időszak, természetesen telt házzal működünk ilyenkor, nemcsak mi, hanem Mórahalom valamennyi szállodája. Már másfél hónappal ezelőtt megtelt a szálloda, és várólistát vezettünk” – értékelt Berta Zsolt, a mórahalmi Elixír szálló igazgatója.

A szakemberek szerint évről évre egyre nagyobb divat szállodába járni az ünnepek alatt. „Többen vannak, mint tavaly, ez már tendencia, hogy ezeken a hosszú ünnepeken, hosszú hétvégéken megtelnek vidéken is a szállodák. Budapest pedig, hál’ Istennek, jó pár éve nagyon erős, főleg a tavaszi időszaktól számítva, úgyhogy minden szálloda magas foglaltsággal működik” – jelentette ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnöke, Flesch Tamás.

A szállodák a húsvéti időszakban ötszörös forgalmat bonyolítanak egy márciusi hétvégéhez képest az egyik portál felmérése szerint.