2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Meglepő vagyonnyilatkozatot tett Lázár János

Hír TV

2018. június 8., péntek 08:03, frissítve: péntek 16:01

Erről az Index írt. A korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy tízszázalékos tulajdona van az Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégben.

A jelenleg fideszes képviselőként dolgozó Lázár Ausztria egyik nagytőkéséhez Max Turnauerhez társult be.

Lázár János friss vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy az egykori miniszternek mégis van köze a Batidai vadászkastélyhoz, összesen 8,1 százalékos tulajdonrészt szerzett az építő cégben.

A DK szerint Lázár hazudott

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a DK a leköszönt kancelláriaminiszter vagyonbevallása miatt. Az ellenzéki párt szerint a kormánypárti politikus hazudott a korábbi vagyonnyilatkozataiban, a cégekben szerzett résztulajdonán keresztül pedig be nem vallott összegeket papírozna le.

„A DK szerint, ami most zajlik, az az elmúlt években felhalmozott Lázár-vagyon tisztára mosása. A DK azt várja a parlament mentelmi bizottságából, hogy részletesen vizsgálja Lázár János gazdagodását. Világosan ki fog derülni, hogy a miniszter hazudott a eddigi vagyonnyilatkozataiban, és nem az elmúlt pár hónapban tett szert erre a vagyonra, legális jövedelméből ez nem is lenne lehetséges” – közölte pénteken Gréczy Zsolt, a párt frakciószóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!