2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Meglátogatta Matolcsy fiának házát Juhász Péter

Hír TV

2018. március 20., kedd 14:10, frissítve: kedd 15:08

Matolcsy György, jegybankelnök idősebb fia is hasonló módon jutott luxusvillához a Rózsadombon, mint korábban fivére – derítette ki a 24.hu. A portál információi szerint Matolcsy Máté ingatlanját régebben 150 millió forintért árulták.

Ahogy a közelmúltban testvérének Ádámnak, így Máténak is a jegybankelnök-apa unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja adott jókora, 90 millió forintos kölcsönt a vásárlásra. Piaci alapon viszont nehezen elképzelhető, hogy ekkora hitelt kapott egy olyan cég, mint Matolcsy Máté vállalkozása. A portál információi szerint ugyanis a tulajdonában levő Mém műhely Kft. az utóbbi években inkább veszteséget termelt.

Együtt: A jegybankelnök a saját családját finanszírozza az MNB pénzéből

Aranyozott vécékefét akasztott Matolcsy György fia házának kerítésére az Együtt elnöke. Juhász Péter az akció előtt azt mondta: a jegybankelnök közpénzt juttatott rokonainak, akik így tudtak 650 millió forint értékben ingatlanokat vásárolni. Néhány napja derült ki, hogy Matolcsy György kisebbik fia 430 millió forintért vett egy rózsadombi házat, míg ma a 24.hu azt írta: a jegybankelnök idősebb fia néhány száz méterre a testvérétől vett meg egy 230 milliós ingatlant. Mindkét vásárláshoz Matolcsy György unokatestvérének bankja adott hitelt. A jegybankelnök jelenleg is az egyik gyerekének a frissen vásárolt házában lakik.

– Ezt a házat Matolcsy György fia vásárolta meg az egyik cégén keresztül, amely cég teljesen hitelképtelen, mert hétmillió forintos bevétellel sem rendelkezett a tavalyi évben, és mégis 90 millió forint hitelt kapott Matolcsy György unokatestvérének a bankjától, amely bankot az MNB, tehát a Matolcsy György által vezetett bank finanszírozott meg. Ebből az látszik, hogy Matolcsy György az állam pénzét, az MNB pénzét a saját családtagjai finanszírozására használja – fogalmazott Juhász Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!