2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Megkezdődött a gödöllői gyilkos pere

Hír TV

2017. október 26., csütörtök 11:36

Megkezdődött a tavaly nyári gödöllői gázolás ügyének büntetőpere a helyi járásbíróságon. A tragédia idején részeg és begyógyszerezett férfi a vád sze­rint erőszak­kal megsze­rezte a Turay Ida Szín­ház fi­a­tal mun­ka­tár­sá­nak kocsiját, majd nagy sebesség­gel el­haj­tott vele. A vádlott elismerte, hogy ő követte el a bűncselekményt, de azt tagadta, hogy észlelte volna a járműbe kapaszkodó lányt, akit saját au­tója te­mette maga alá.

Egy árokban temette maga alá B. Zsófiát saját kocsija. A fiatal nő tavaly július 28-án este saját háza előtt szállt ki kocsijából, amikor Sz. Lajos beült a volán mögé, és megpróbált elhajtani. A lány belekapaszkodott a kocsiba, ami az árokba borult, maga alá temette a lányt, aki a helyszínen meghalt. Az elkövető pedig kimászott, és elsétált a helyszínről. Később egy isaszegi kocsmában találták meg a rendőrök.

„A sértett halála a gépkocsi felborulását követően, legalább 7-10 percet követően következett be. Ha a sértettről a gépkocsit leemeli, életét ez az azonnali segítségnyújtás megmenthette volna” – mondta Ragasits Alíz ügyész.

A vádlott a bíróságon bocsánatot kért a családtagoktól. A cselekmény elkövetésekor nyugtatót és alkoholt is fogyasztott, ami miatt bódult állapotba került – így elmondása szerint alig emlékszik a történtekre.

„Azt tudni kell, hogy a gyógyszerek olyan hatással voltak rám, hogy így képek, konkrétan így nem tudtam, hogy most tisztán nem tudtam, hogy miért ülök a kocsiba, azt is hihettem, hogy taxi, nem tudom” – nyilatkozta Sz. Lajos.

A férfit halált okozó közúti veszélyeztetéssel, rablással és segítségnyújtás elmulasztásával vádolja az ügyészség, ennek büntetési tétele kisebb, mint a korábbi gyanúsításnak, ami nyereségvágyból elkövetett emberölés volt.

Jelen állás szerint, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a vádlott. Ellentétben a család fájdalmával, amely életfogytig tartó – véli a sértett családjának ügyvédje.

„A sértetti képviseletnek egy feladta van, hogy a hozzátartozóknak a maximális támogatást megadja, talán azt lehet mondani, hogy a sértett a legkiszolgáltatottabb egy büntetőeljárásban, nemcsak azért, mert fellebbezési joga nincsen, hanem mert a sértett már sajnos nincs közöttünk, és nem tudja elmondani az álláspontját, hogy mi is történt akkor” – fogalmazott Borbély Zoltán.

Sz. Lajos öttől tizenöt évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!