2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Megállt az egykori Lónyay-Hatvany-villa felújítása

Hír TV

2018. május 24., csütörtök 12:23, frissítve: csütörtök 13:12

A munkát túlságosan drágán fejezte volna be a Magyar Építő Zrt., ezért a jegybanki alapítványok eredménytelennek minősítették a közbeszerzési eljárást. A cégnek - egyebek mellett - a biztonságtechnikai rendszert, a tűzjelző hálózatot, az épületgépészeti automatikát és a konyhatechnológiát kellett volna kiépítenie az utolsó szakaszban.

A budai Várban található örökpanorámás villát Ybl Miklós tervezte a kiegyezés után a későbbi miniszterelnöknek, Lónyai Menyhértnek. Az ingatlan a XX. század első felében Hatvany Ferencé lett, aki az ingatlanban állította ki világhírű műkincsgyűjteményét.

A villát 2014-ben vették meg a jegybanki alapítványok.

A Matolcsyhoz köthető egyetem ezzel szemben épül

A Magyar Narancs drónnal készített videót a Kecskeméten épülő, Matolcsy Györgyhöz köthető egyetemről. A jegybankelnök korábban azzal kérkedett, hogy itt képzik majd a jövő közgazdászait. Az egyetem - az első hírek szerint - 12 milliárdból épül, de mint kiderült, ez csak az első épület költségeit jelentheti, amit augusztusban adnak át. Ezen kívül még négy épületet húznak fel - közpénzből.

A Matolcsy Györgyhöz köthető intézmény nem csak állami pénzekből gazdálkodik, több milliárd forintos uniós támogatással is számolhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!