2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Még ezer évet kívántak a Fidesznek

Hír TV

2018. március 15., csütörtök 19:59, frissítve: csütörtök 21:28

A Békemenet vidéki résztvevőit buszokkal szállították Budapestre a Fidesz parlamenti képviselői. A kormánypárti demonstrációt hivatalosan ezúttal sem a párt szervezte, hanem a Civil Összefogás Fórum, amelynek egyik arca Bayer Zsolt, a Fidesz alapító tagja.

Még ezer évig maradjanak ezek kormányon, és minden oké lesz - a szakadó eső sem vette el a buszokkal érkezők kedvét a Békemenettől. A résztvevők Budán gyülekeztek, Bem József szobránál, a lengyel tábornok 1848–49-ben a magyarok oldalán harcolt.

A sokaság, az mindig erőt ad azoknak, akik ebben részt vesznek. De én úgy nézem, hogy körbenézek, hogy igen, most már sokan vagyunk – mondta Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Feszület a kézben: így indult a tömeg Budáról Pestre, a molinón Kölcsey szavai, amelyeket elcsépelt a kormánypropaganda – A haza minden előtt. Most is az első sorban menetelt a Fidesz egyik alapítója, Bayer Zsolt, a Civil Összefogás Fórum vezetője, Csizmadia László és Széles Gábor milliárdos nagyvállalkozó.

A tömeg a Margit hídon át vonult a parlament elé. Menet közben ki lehetett ütni Brüsszelt, és Soros György ellen is lehetett harcolni.

Bár a szervezők provokációtól tartottak, a kormánypárti demonstrációt nem zavarta meg senki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!