2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Matolcsy másik fia is „családi összefogással” vett villát

Hír TV

2018. március 20., kedd 08:23, frissítve: csütörtök 13:08

Az MNB elnökének idősebb fia is hasonló módon jutott luxusvillához a Rózsadombon, mint korábban testvére. Matolcsy Máté úgy reagált, egy ikerház felét vásárolta meg a cége, nincs szó villaépületről.

Matolcsy György jegybankelnök idősebb fia is hasonló módon jutott luxusvillához a Rózsadombon, mint korábban fivére – derítette ki a 24.hu. A portál információi szerint Matolcsy Máté ingatlanját régebben 150 millió forintért árulták.

Ahogy a közelmúltban testvérének, Ádámnak, így Máténak is a jegybankelnök apa unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja adott jókora, 90 millió forintos kölcsönt a vásárlásra. Piaci alapon viszont nehezen elképzelhető, hogy ekkora hitelt kapott egy olyan cég, mint Matolcsy Máté vállalkozása. A portál információi szerint ugyanis a tulajdonában levő Mém Műhely Kft. az utóbbi években inkább veszteséget termelt.

Matolcsy Máté a cikk kapcsán úgy reagált a szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében, hogy a cége „kastély helyett egy felújítandó ikerház felét vásárolta meg kölcsönből, ikerház soha nem volt villa”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!